Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Vīraks, aplausi un smiekli - tāds bija „El Mars” dziesmu pavadījums

Ilze Malaševska, 27.03.2009. 12:49 | komentāri (6)

26. martā kino teātra „K.Suns” telpās notika otrais „Zaļā ceturtdiena” koncertu sērijas ietveros rīkotais koncerts. Šoreiz „Zaļā ceturtdiena” ietvaros spēlēja dziesminieks „El Mars”.
Vīraks, aplausi un smiekli - tāds bija „El Mars” dziesmu pavadījums

Galerijas:

„El Mars” koncertā muzikālais pavadījums apvienoja divu ģitāru, divu vijoļu, tamburīna, perkusiju, arī akordeona skaņas. Vijoles spēlēja „MTV Latvija” vīdžeja Žanete Skarule un „Latvijas Princese” Katrīna Puriņa. Kā sacīja pats „El Mars” (īstajā vārdā Raimonds Gusarevs), tad „šis bija pirmais koncerts, kad tika pieaicinātas vijolnieces.” Tāpat netrūka arī netradicionālu mūzikas instrumentu, piemēram, kafijas maisāmā kociņa.

Nosaukums „El Mars” radies, jo mūziķa vectēvu sauca Elmārs. „Šķita interesanti, ka viņa vārdu sadalot, iegūst vārdu „Marss” spāņu valodā,” tā skaidro R. Gusarevs. Šo segvārdu mūziķis izmantoja citam projektam, bet, sākot nodarboties ar mūziku, šo vārdu nolēma izmantot. 

Koncerta laikā, „El Mars” norādīja uz prievītēm, no kurām veidota ģitāras pleca siksna, un sacīja: „Ar manu prievīti mēs iekļūstam psihodēliskā folka kategorijā.” Tomēr pašam mūziķim ir grūti raksturot savu radīto mūziku. „Grūti pateikt,” tā R. Gusarevs, „dažreiz ir, dažreiz nav psihodēliskais folks.”

„Labākais koncerts, kāds vien varēja būt,” tā koncertu raksturoja “El Mars”. Arī vijolniece Katrīna Puriņa pēc koncerta sacīja, ka „ir ļoti pozitīva gaisotne”. Arī koncerta apmeklētājas Anete Kozlovska un Elīna Belija koncertu vērtē kā pozitīvu, prieka pilnu un interesantu.

„Zaļā ceturtdiena” ir koncertu sērija, kas veidota sadarbojoties „Mamma Daba”, „Zaļais punkts” un „Pasaules dabas fonds”. Koncertu mērķis ir pievērst klausītāju uzmanību tam, ka daba ir jāsaudzē. Arī „El Mars” piedalās šajā pasākumā, jo atbalsta šo ideju. „Cilvēki pievērš uzmanību dabas aizsardzībai, man tomēr liekas, ka bieži vien tiek aizmirsts, ka cilvēks arī ir daļa no dabas, un ka patiesībā fokuss tiek liek likts uz dabā notiekošiem procesiem. Tikai tagad tiek saprasts, ka cilvēks ir daļa no dabas. Mēs dabu varam sabendēt un arī glābt- tas viss ir cilvēka rokās.”

Nākamais mūziķa „El Mars” koncerts: 6. aprīlī Jaunajā Rīgas teātrī. 

Foto: Inga Zarecka

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV