Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Ieva Parša koncertēs Jāņa Akuratera muzejā

Maira Valtere, 27.03.2009. 14:33

30.martā plkst.19.00 Jāņa Akuratera muzejā, Rīgā, O.Vācieša ielā 6a, ar koncertu „Uz gaismas pusi” viesosies Ieva Parša.
Ieva Parša koncertēs Jāņa Akuratera muzejā

Programmā: Oresta Silabrieža un Imanta Zemzara skaņdarbi. Pie klavierēm - autori.

Spilgts dramatisms, niansēta toņu kultūra, pietāte pret skaņu, vārdu un mūziku – tās ir vērtības, kas vienmēr priecē Ievas Paršas dziedājumā. Par latviešu komponistu solodziesmu un it īpaši eksperimentālās vokālās lirikas pirmatskaņojumiem viņa ir saņēmusi Latviešu mūzikas balvu (2008). Par pagājušā gada koncertdarbību Ieva Parša tika nominēta Lielajai Mūzikas balvai.

Jāņa Akuratera muzejā Ieva Parša piedalījusies 90.gados muzikāli poētiskās apvienības „Mitrā daba ar ūpjiem” radošajos projektos, komponista Imanta Zemzara vokāli instrumentālo kompozīciju „Vēja ziedi” (2003) un „Daugavas dziesmas” (2008) pirmatskaņojumos un citos pasākumos.

30.marta koncertā (beneficē) „Uz gaismas pusi” Ieva Parša uzstāsies kopā ar Orestu Silabriedi un Imantu Zemzari. Programmā būšot arī „citāti” no abu komponistu darbiem, kas ir jau savulaik skanējuši Akuratera mājā, gūstot publikas atsaucību.

Ar 30.marta pasākumu Akuratera muzejs vēlas arī kopt seno benefices tradīciju. (Benefice (fr.bénéfice - peļņa, labums) ir izrāde vai koncerts, kura ienākumus saņem mākslinieks, kuram par godu šis pasākums ir rīkots).

Pasākumu atbalsta SIA „Mediato Latvia”.

Ieeja pret ziedojumiem. Pasākuma ienākumus saņem māksliniece.
 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV