Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Ar "Pasaku tēliem mūzikā" noslēgsies Liepājas simfoniskā orķestra cikls skolēniem un ģimenēm

Gundars Venens, 27.03.2009. 18:32

No 1. – 4. aprīlim ar programmu „PASAKU TĒLI MŪZIKĀ” Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) noslēgs ciklu „Skolēniem un ģimenēm”. Skolu kolektīvajiem apmeklējumiem šis būs jau ceturtais sezonas koncerts, kurā LSO iestudē īpašas programmas, kas allaž noslēdzas ar sestdienas koncertu visai ģimenei.

1. un 2. aprīlī pl. 11.30 un 13.00 Graudu ielas koncertzālē Liepājas Simfoniskais orķestris atskaņos programmu „PASAKU TĒLI MŪZIKĀ”, bet cikla noslēgumā 4. aprīlī plkst. 12.00 uz koncertu tiek aicināti bērni kopā ar vecākiem, lai tiktos ar orķestri un klausītos ne vien mūziku, bet arī viesdiriģenta Atvara Lakstīgalas stāstījumā par orķestri un viņa izvēlēto programmu.

Šoreiz ciklā skanēs virkne latviešu jauno komponistu darbu – Pētera Plakida "Nelokāmais alvas zaldātiņš", Romualda Kalsona „Ragana”, Renātes Stivriņas "Trīs sivēntiņi" un Indras Rišes - "Velniņi".

Jāpiebilst, ka skolēniem būs iespēja ne tikai dzirdēt kā komponists pazīstamos un iemīļotos pasaku tēlus ietērpj mūzikas skaņās, bet iepazīties ar sitaminstrumentu – marimba.

Komponiste Indra Riše saviem „Velniņiem” ļāvusi izpausties interesantajā stīgu orķestra un marimbas saskaņā. Šoreiz solo partiju izspēlēs LSO mūziķis Māris Zīlmanis.

Biļešu cena kolektīviem skolu apmeklējumiem – Ls 0,50.
Ģimenes koncertā – Ls 2, bet bērniem līdz 8 gadiem ieeja bez maksas.


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV