Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Lielās Mūzikas balvas 2008 laureāte, čelliste Diana Ozoliņa aicina uz jubilejas koncertu

Inguna Upīte, 01.04.2009. 15:06

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistare, Lielās Mūzikas balvas 2008 par izcilu darbu ansamblī ieguvēja Diana Ozoliņa ielūdz uz savu jubilejas koncertu „Ar radiem un draugiem” 13. aprīlī plkst. 17:00 Lielās Ģildes Baltajā zālē.
Lielās Mūzikas balvas 2008 laureāte, čelliste Diana Ozoliņa aicina uz jubilejas koncertu

Savu apaļo jubileju D.Ozoliņa vēlas svinēt kopā ar radiniekiem, draugiem un domubiedriem, tādēļ šajā pēcpusdienā uz vienas skatuves satiksies daudzi izcili mūziķi, kuri radīs svētku un prieka atmosfēru. Kopā ar gaviļnieci uzstāsies vijolniece Eva Bindere, pianiste Lelde Paula, D.Ozoliņas meita, vijolniece Jana Ozoliņa, sitaminstrumentālists Andrejs Puškarevs, kā arī čellistes kolēģi no LNSO – flautiste Dita Krenberga, vijolniece Inese Štrāle, altists Arigo Štrāls, čelliste Lolita Lilje un stīgu orķestris. D.Ozoliņa smaidot saka: „Tie ir tie cilvēki, kurus es uzaicinātu uz savas dzimšanas dienas mielastu, ja man nebūtu šī koncerta.”

Koncerta programmas izvēli D.Ozoliņa pamato ar to, ka vēlējusies atskaņot pēc iespējas dažādu mūziku. D.Ozoliņa: „Man nav viena konkrēta iecienītākā komponista vai mūzikas stila, spēlēju skaņdarbus, sākot no baroka un beidzot ar mūsdienu autoru kompozīcijām. Tādēļ arī programmu veidoju tādu, lai tā patiktu pēc iespējas lielākai klausītāju auditorijai un lai katram mūziķim būtu gandarījums piedalīties šajā pasākumā.”

Koncertā tiks atskaņoti G.F.Hendeļa, V.A.Mocarta, J.Brāmsa, A.Piacollas, Dž.Sollinas, Č.Koreas skaņdarbi.

Koncertu vadīs D.Ozoliņas dēls Edvards Vārdaunis.

Kā atzīst Diana Ozoliņa – „Mani svētki ir mani koncerti!” Tādēļ ikviens tiek mīļi aicināts būt klāt šajos svētkos, lai baudītu brīnišķīgu kamermūziku un svinīgu atmosfēru gaišā un priecīgā pavasara laikā - Otro Lieldienu pēcpusdienā.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Lielās Ģildes un Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās, cena Ls 5, skolēniem, studentiem un pensionāriem atlaide 40%.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV