Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Rīgas Doma zēnu koris dziedās pilna vēsturisko instrumentu orķestra pavadībā

Rinta Bružēvica, 01.04.2009. 17:35

9. aprīlī Rīgas Svētā Jāņa baznīcā pl. 20.00 Māra Kupča vadībā Rīgas Doma zēnu koris un baroka orķestris „Collegium musicum Rīga” atskaņos Johana Sebastiāna Baha kantāti un viņa dēla Johana Kristiana Baha simfoniju. „Collegium musicum Rīga” pirmoreiz būs dzirdams visplašākajā instrumentu komplektācijā, kāda vien pēc vēsturiska parauga veidotam baroka orķestrim iespējama.
Rīgas Doma zēnu koris dziedās pilna vēsturisko instrumentu orķestra pavadībā

„Latvijā  beidzot ir izveidojies pilns vēsturisko instrumentu orķestris”, stāsta diriģents  Māris Kupčs, „turklāt visi instrumenti ir tādi, kādi tie bija 18. gadsimtā. Manuprāt, šis ir ievērības cienīgais fakts, kas dod mums iespēju, klausoties koncertu, iztēloties, kā mūzika skanēja baroka laikmetā un uz klasicisma sliekšņa.  Īpašs jaunums ir baroka mežragi, kuri stipri atšķiras no saviem mūsdienu radiniekiem – tiem nav nekādu mehānismu, tikai viens vienīgs apaļš rags”.

Koncertā solo dziedās Norvēģijā studējošie latvieši Elīna Volkmane un Rinalds Kandalincevs, kurš pērn no baritona pārtapis par tenoru, kā arī Lielajai mūzikas balvai 2008 par spožu debiju nominētais Raimonds Bramanis.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV