Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Cēsu Izstāžu namā koncertēs pūtējorķestris no Vācijas un koris „Senais kalns”

Linda Šlēziņa, 02.04.2009. 14:44

Sestdien, 4.aprīlī, plkst.16.00 Cēsu Izstāžu namā koncertēs Braunšveigas baznīcas metālpūšamo instrumentu ansamblis no Vācijas un Latvijas Mākslas akadēmijas kamerkoris „Senais kalns”. Koncerta programmā iekļauti 16.gs.-19.gs. komponistu skaņdarbi.
Cēsu Izstāžu namā koncertēs pūtējorķestris no Vācijas un koris „Senais kalns”

Braunšveigas pūšamo instrumentu ansamblis uzstāsies 15 mūziķu sastāvā, kuri atskaņos instrumentālo mūziku no 16.gs. līdz mūsdienām. Tā mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents ir Zigfrīds Markovis (Siegfried Markowis), kurš vienlaikus ir arī Braunšveigas apgabala virsdiriģents. Latvijā kolektīvs tūres ietvaros koncertēs arī Rīgā Doma baznīcā un Ventspilī.

Savukārt Latvijas Mākslas akadēmijas kamerkori „Senais kalns” pavadīs diriģents Eduards Grāvītis - pieredzējis mūzikas pedagogs, kurš savas dotības apliecinājis, pildot virsdiriģenta pienākumus  Vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkos un Latvijas skolu un jaunatnes Dziesmu un deju svētkos, un jaunās diriģentes Linda Pranča un Baiba Urka. Repertuārā būs gan garīgā, gan laicīgā kora mūzika.

Ieejas maksa pieaugušajiem Ls 2.50, skolēniem, studentiem, pensionāriem – Ls 1.50.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV