Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Igo dziesmas un grāmatas

Ilze Malaševska, 06.04.2009. 10:06

Iesākoties klusajai nedēļai, mūziķis Igo Mākslas darbinieku namā sniedza koncertu. Kā pats mūziķis sacīja, tad „tas ir jubilejas turnejas atskaņas koncerts.”
Igo dziesmas un grāmatas

Galerijas:

Uz skatuves ir sintezators, mikrofoni, krēsli, nošu turētājs un dziesmu nosaukumiem aprakstīta lapa, kas atrodas uz grīdas. Ieejot telpā, nešķiet, ka koncerts varētu būt kas īpašs. Tomēr telpā jūtama apdzīvotības sajūta, jūtama Igo īpašā aura, kura saglabājusies pēc iespējamā mēģinājuma.

Koncertu Igo sāk ar dziesmu no izrādes „Meža gulbji”, kuras mūzikas autors ir Raimonds Pauls un tekstu autore ir Māra Zālīte. Igo izpildīja arī tādas dziesmas kā „Nepiesauc, nepasauc mani vēl”, kura krievu valodā tiks izpildīta Latvijas Rotkaļu izstādes atklāšanā Sanktpēterburgā, „Spēle”, „Pajautā”. Arī dziesma „Vēstule”, kura tapa 1984. gadā, kad Igo bija uz skatuves jau piecus gadus, netika aizmirsta. „Šķita, ka uz skatuves ir jārunā saviem vārdiem,” dziesmas teksta sarakstīšanas iemeslu skaidroja mūziķis. Koncerta noslēguma izskanēja Igo populārākās dziesmas, kurām klausītāji dziedāja līdzi – „Bet dzīvē viss ir savādāk”, „Zīlīte”, „Dzeltenās kurpes”, „Pulkstenis” un „Atgriešanās”.

Apmeklētāji bija vairāk gados vecāki cilvēki, ģimenes, kuriem Igo daiļrade ir pazīstama un iemīļota jau sen. „Varētu teikt, ka esam Igo mūzikas klausītāji jau kopš pirmsākumiem, kopš sevi atceramies,” sacīja koncerta apmeklētāji Matīss un Ilona. Tieši mazā zāle, pretstatā lielai koncertzālei, radīja personiskāku gaisotni. „Igo ir pelnījis koncertu tādā intīmākā atmosfērā, jo viņš ir augsta līmeņa mākslinieks” uzskata Matīss. Arī Zanda sacīja, ka „mazāka zāle, rada intīmāku gaisotni.”

Igo nav tikai mūziķis. Viņš ir arī dzejoļu un stāstu grāmatu autors, kā arī mākslinieks, kurš veidojis ilustrācijas savām grāmatām un apsveikuma kartītēm, kuras varēja iegādāties koncerta norises vietā. „Viss palēnām notiek” ir Igo pēdējā sarakstītā grāmata, kurā apkopoti stāsti. „Kā jau solīju,” pēc pēdējās dziesmas izpildīšanas sacīja Igo, „pēc divām minūtēm es gaidīšu jūs pie skatuves, lai parakstītu grāmatiņas, protams, ja vēlēsieties”.

Uz skatuves Igo ir jau vairāk nekā 30 gadus. Par vienu no populārākajiem Latvijas dziedātājiem Igo kļuva 1980. gados, kad dziedāja populārajās grupās "Līvi" un "Remix". 1990. gados viņš uzsāka solo karjeru. Igo ir sadarbojies ar 20. gadsimta otrās puses Latvijas pazīstamākajiem komponistiem Raimondu Paulu, Imantu Kalniņu un Zigmaru Liepiņu.

Foto: Sandra Lielmeža

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV