Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Regeja karaļi - Bob Marley’s band – „The Wailers“ atkal koncertēs Tallinā

Anastasia Rusma, 06.04.2009. 15:16 | komentāri (1)

Leģendārā grupa no Jamaikas „The Wailers“, kuras viens no dibinātājiem ir regeja kultūras karalis, populārais mūziķis Bobs Mārlijs, 14. jūlijā uzstāsies Piritas klostera drupās Tallinā.
Regeja karaļi - Bob Marley’s band – „The Wailers“  atkal koncertēs Tallinā

Koncerta biļetes ir pārdošanā no 1. aprīļa, plkst 10.00. visos Piletilevi pārdošanas punktos. Pirmās 500 biļetes var iegādāties tikai par 250 kronām.

Jamaikas rastu kultūras galvenā fenomena „The Wailers“ cienījamā vecuma mūziķi bez apstājas iekvēlina skatītājus savos koncertos uz neskaitāmām lielākajām pasaules estrādēm. Viņu uzstāšanās, neskatoties uz mūziķu pensijas vecumu, izceļas ar tik neremdināmu enerģiju un augstu profesionalitāti, ka izgriež pogas jebkurai jauniešu grupai. Par saviem koncertiem „The Wailers“ izsakās: "Mārliju atceras, un arī mūs atcerēsies."

Viss sākās pirms četrdesmit pieciem gadiem Trenčtounā (Trench Town), visvecākajā, netīrākajā un bīstamākajā Kingstounas priekšpilsētā. Izlaiduma klases skolnieki Roberts Nesta Mārlijs (Robert Nesta Marley) un Vinstons Huberts Makintošs (Winston Hubert McIntosh) iepazinās ar mūziķi – amatieri  un profesionālu narkodīleri Nevilu O’Railiju Livingstonu (Nevill O’Railey Livingston) un nolēma izveidot grupu, kuras mērķis bija pārstāvēt tik tikko modē nākušo regeja stilu. Tā radās mūziķi Bobs Mārlijs (Bob Marley), Pēters Tošs (Peter Tosh) un Banijs Vailers (Bunny Wailer), kā arī grupa „The Wailers“, kura gan sniedza koncertus, gan arī strādāja studijā.
 
Tieši „The Wailers“ ļāva Bobam Mārlijam izveidot šo apburošo skanējumu un atmosfēru, kuras dēļ viņš tiek uzskatīts par grandu jau ceturtdaļgadsimtu.

Pēc beigām mūziķi izvēlējās brīvprātīgas iekonservēšanās ceļu – nesteidzīgas un retas pasaules turnejas ar iemēģinātu repertuāru, albūmi ar jau koncertos dziedātām dziesmām, kuru skanējums un tradīcijas ir saglabātas. Pateicoties tam viņi vislabākajā formā var parādīt sevi arī šodien. 

„The Wailers“ solists ir populārais dziedātājs Elans, kura balss ir tik līdzīga Bobam Mārlijam, ka daudzi uzskata viņu par regeja leģendas dēlu. Elans jau daudzus gadus ir „The Wailers“ solists un, uzstājoties ar savām neskaitāmajām slavenajām kompozīcijām, viņa vokālās  spējas ir Boba pēcnācēja cienīgas.

Šobrīd bez Elana grupā spēlē un dzied arī basģitārists Astons Barets (Aston Barret), kurš ir desmitu Mārlija un Toša dziesmu autors – slavenais „Family Man“ – iesauka, kuru viņš ieguva no Ritas Mārlijas, jo viņa tēvam bija 52 bērni no vairākām sievām, Juniors Marvins – Jamaikas kulta ģitārists, dzejnieks un vokālists, kuru godinoši sauc par „Rietumindijas Ēriku Kleptonu“, taustiņinstrumentālists un saksofonists Earls Lindo (Earl Lindo), kurš spēlē arī grupās „New Generation“ un „Skatalites“, un pievienojās „The Wailers“ 1972. gadā, kļūstot par vienu no grupas līderiem, un visbeidzot ģitārists Als Andersons (Al Anderson) – tādu hītu, kā Legalize It un Equal Rights līdzautors. Andersons un Tošs sniedza koncertus līdz 1987. gadam, kad Tošs tika nelietīgi noslepkavots. Brīdī, kad Als pievienojās „The Wailers“, viņš jau bija izcils ģitārists, slavens ASV, Lielbritānijā un visā Eiropā, bija sadarbojies arī ar Miku Džegeru (Mick Jagger).

Repertuāru spēj paredzēt pat cilvēks bez jebkādas iztēles; tajā ir iekļauti tādi populāri hīti (ko var saukt pat par himnām), kā, piemēram: Lively Up Yourself, I Shot the Sheriff, Get Up Stand Up, Kinky Reggae, Redemption Song, Exodus, No Woman No Cry, Stir It Up, Could You Be Loved, Trench Town Rock Roots Rock Reggae, Jamming, Buffalo Soldier. Leģendārās Jamaikas grupas izpildījumā skanēs arī citas vecas un jaunas dziesmas.

Resursi internetā:
http://www.wailers.com/
www.bobmarley.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV