Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Grupai „Apocalyptica” Rīgas koncertā pievienosies vokālists

Inese Rutkovska, 07.04.2009. 11:35 | komentāri (2)

Marta beigās grupas „Apocalyptica” pārstāvji nākuši klajā ar negaidītu paziņojumu. Proti, vienai no neparastākajām Eiropas rokgrupām, kas vienmēr bijusi slavena ar to, ka tās sastāvā ir tikai čellisti un bundzinieks, pasaules turnejas laikā pirmo reizi pievienosies vokālists. Par „Apocalyptica” balsi kļūs ekscentriskās somu grupas „Leningrad Cowboys” līderis, amerikāņu izcelsmes soms Tipe Džonsons (Tipe Johnson).
Grupai „Apocalyptica” Rīgas koncertā pievienosies vokālists

2008.gadā „Apocalyptica” guva atzīstamus panākumus uzstājoties ASV, un viņu singls „I don’t care” ar grupas „Three Days Grace” vokālista Ādama Gontjē piedalīšanos bija viena no spēlētākajām kompozīcijām ASV rokmūzikas radiostacijās. Pēc ievērojamajiem panākumiem ASV „Apocalyptica” spērusi vēl vienu soli uz priekšu un (vismaz uz laiku) kļuvusi par grupu ar dziedātāju, uzaicinot Tipi Džonsonu pievienoties viņiem pasaules koncertturnejā. Pagaidām plānots, ka Tipe uzstāsies tikai aprīļa koncertos, tai skaitā arī Rīgā, taču iespējams, ka sadarbība būs ilgāka.

Pasaulē ir daudz rokgrupu, kuras dēvē par unikālām, bet maz tādu, kuras patiešām tādas ir. Šķiet, ka par oriģinālām droši var dēvēt abas somu grupas. „Apocalyptica” puiši vienmēr atzinīgi novērtējuši neparasto grupu „Leningrad cowboys”, kas izceļas gan ar savu spilgto vizuālo tēlu, gan grandiozajiem šoviem. Kādā no intervijām čellistiem uzdots jautājums, vai grupu „Apocalyptica” varētu dēvēt par Somijas simbolu. „Nē, noteikti nē!” viņi atbildējuši. „Somijas simbols ir „Leningrad Cowboys!”.  Starp citu, arī „Leningrad Cowoys” savulaik ierakstījuši vairāku rokgrupu kompozīciju kaverversijas, piemēram grupas „Metallica” nemirstīgo hītu „Enter Sandman”, gluži tāpat kā „Apocalyptica”.

Jau ziņots, ka 14.aprīlī somu čellu rokgrupa viesosies Latvijā savas pasaules turnejas „The best of” ietvaros. Rīgā grupa ieradīsies no Sanktpēterburgas un jau nākamajā dienā dosies uz Viļņu, kur notiks nākamais koncerts.

Visi grupas „Apocalyptica” fani pēc koncerta Rīgā būs laipni aicināti turpināt otrdienas vakaru vienīgajā Rīgas rokklubā „Rock’n’Riga”, kur notiks pasākuma ‘afterparty’. Rokklubs „Rock’n’Riga” savā salīdzinoši neilgajā pastāvēšanas laikā ieguvis lielu atbalstītāju pulku, gan pateicoties tajā valdošajai brīvajai un draudzīgajai gaisotnei, gan, protams, arī savas lieliskās virtuves dēļ.

Biļetes uz 14.aprīlī paredzēto grupas „Apocalyptica” koncertu vēl nopērkamas „Biļešu Servisa” tirdzniecības vietās.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV