Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Johana Sebastiāna Baha „Lieldienu oratorija” skanēs Rīgā un Cēsīs

Rinta Bružēvica, 07.04.2009. 13:01

Johana Sebastiāna Baha „Lieldienu oratorijas” atskaņojums Rīgā 12. aprīlī Sv. Jāņa baznīcā pl. 19.30 un Cēsīs 13. aprīlī Sv. Jāņa baznīcā pl. 16.00 noslēgs  VSIA „Latvijas Koncerti” rīkotos Lieldienu mūzikas koncertus. Latvijas radio kori un orķestri „Sinfonietta Rīga” diriģēs viens no kaismīgākajiem Baha mūzikas speciālistiem un interpretiem Latvijā - Sigvards Kļava. Vokālo solo izpildīs igauņu un Latvijas solisti – soprāns Kedija Plāsa, kontrtenors Risto Jōsts, tenors Mati Turi un bass Gundars Dziļums.
Johana Sebastiāna Baha „Lieldienu oratorija” skanēs Rīgā un Cēsīs

„Lieldienu oratorija” ir Jaunās Derības stāsts no brīža, kad tiek uziets Jēzus tukšais kaps, līdz Augšāmcelšanās apjēgsmes priekam. Koncertā līksmi un majestātiski skanēs arī Baha „66. kantāte”, kas veltīta īpaši Lieldienu otrajai dienai.

Biļetes koncertiem iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā arī pirms koncerta. Sīkāka informācija www.sinfoniettariga.lv un www.latvijaskoncerti.lv.

Foto: Jānis Deinats

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV