Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Jānim Lūsēnam jubilejā tiek dāvāta koncertprogramma bērniem „Labais Burvis”

Edīte Putniņa, 09.04.2009. 16:42

Piektdien, 24. aprīlī Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē plkst. 12.00 un plkst. 18.00 koncertprogrammā „LABAIS BURVIS” skanēs skaistākās komponista Jāņa Lūsēna dziesmas bērniem. Komponistam koncertu - dziesmu rotaļu jubilejā dāvinās dziedātāja AISHA, aktieris Kaspars Pūce, Rīgas Latviešu biedrības bērnu vokālās studijas „Knīpas un knauķi” dalībnieki, kā arī režisore Laila Kirmuška, māksliniece Maija Sējāne – Īle, horeogrāfe Guna Mangusa.
Jānim Lūsēnam jubilejā tiek dāvāta koncertprogramma bērniem „Labais Burvis”

Koncerts veidojas kā dzīva saruna, rotaļa starp Labo Burvi, viņa skolnieci Burburi un bērniem uz skatuves un zālē. Burvis prot uzburt dažādus brīnumus, bet šoreiz vienkārša krustvārdu mīkla viņam nemaz tik viegli nedodas atminama, tāpēc skatītāji varēs Burvim daudz palīdzēt ar savu atjautību un zināšanām. Skolniecei Burburei gan daudz interesantāk šķiet vingrināties brīnumu buršanas mākslā, un viņa mēģina likt lietā zināšanas, kas gan dažreiz izrādās vēl nepilnīgas...

Koncerta spēles vieta veidojas kā savdabīgs Dziesmu gadatirgus, kur satiekas visdažādākie pasaku un fantāziju tēli. Kas gan ir Labais Burvis, ko viņš prot, uz kādiem jautājumiem zin atbildes, to kopā ar bērniem centīsies noskaidrot Labā Burvja skolniece Burbure - dziedātāja AISHA. Bet, varbūt Labais Burvis ir nevis aktieris Kaspars Pūce, kurš daudz ko zinās stāstīt un rādīt, bet komponists, kurš prot uzburt tik skaistas dziesmas?

Koncertprogrammas nosaukums „Labais Burvis” radies no programmas „Savādā pasaule” dziesmas ar šādu nosaukumu. Koncertprogrammā satiksies komponista Jāņa Lūsēna dziesmas no programmām „Savādā pasaule”, „Rīgas Rotaļas”, izrādes „Īkstīte” un citas bērnu vokālās studijas „Knīpas un knauķi” iemīļotas Jāņa Lūsēna dziesmas, kas kopā veidos jauku sveicienu komponistam viņa 50. dzimšanas dienā. 50. dzimšanas dienas aprīļa mēnesī ir arī divu programmu („Savādā pasaule”, „Īkstīte”) dzejas autors Normunds Beļskis. Koncerta vizuālo ietērpu veidos mākslinieču Kristīnes Jurjānes, Sandras Strēles, Ilzes Vītoliņas radītie kostīmi no iepriekšminētajām programmām un mākslinieces Maijas Sējānes – Īles īpaši veidoti Labā Burvja un viņa skolnieces Burbures tērpi, kā arī koncerta scenogrāfija.

Koncertprogrammas veidotāji patiesi cer, ka šī aizrautīgā, labestīgā dziesmu rotaļa radīs prieku un interesi vēl daudziem maziem un lieliem skatītājiem visā Latvijā!

Biļetes, kuru cena Ls 3, iepriekšpārdošanā var iegādāties Rīgas Latviešu biedrības grāmatu galdā vai stundu pirms koncerta. Pensionāriem, skolēniem un bērniem ieejas maksa Ls 2.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV