Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Anete iedēsta pavasari

Evita Bandere, 12.04.2009. 22:48

Zaļajā ceturtdienā ar Anetes koncertu noslēdzās koncertu sērijas „Zaļā 4diena” sarīkojumi kinoteātra „K Suns” telpās, turpinājumu ar šādu pat nosaukumu solot izvērst arī vasarā, jau zaļumos.
Anete iedēsta pavasari

Galerijas:

Anete, kas pazīstama arī kā kolektīva „Tramplīni” mūziķe, šoreiz  sev līdzi uz skatuves ir paņēmusi krietnu draugu pulku. Jau koncerta otrajā dziesmā viņai pievienojas ģitārists Edgars Rubenis un divas bekvokālistes. Izskan pāris dziesmas, Anete ģitāru noliek maliņā un pagriežas pret klavierēm, uz skatuves kāpj kontrabasists, vēlāk starp narcisēm un izplaucēties zariem vieta atrodas arī trīs vijolniecēm un čellistei, tādējādi pavadošajam sastāvam izaugot teju līdz kamerorķestrim. Vienīgi trūkst pūšamo, tiesa, tie tiekot piesaistīti citās uzstāšanās reizēs.

Anetes daiļradi gribas dēvēt par dvēselisku, nedaudz skumju savu personīgo pārdzīvojumu pārnesumu tekstos, melodijās, dziedājuma intonācijā, kas vietām atgādina lieliskās amerikāņu dziesminieces Džonijas Mičelas balss netveramo samtainumu, vieglumu un spēju bez piepūles aptvert vairākas oktāvas. Dziedāts tiek gan angļu, gan arī latviešu valodā, lirikā dominējot mīlas un sasvstarpējo attiecību tēmai. Dažbrīd dziesmas un to ievadvārdi šķiet tik personiski, ka jūtos it kā ielauzusies tur, kur nevajdzētu, lai arī šī robežas pārkāpšana notiek ar mākslnieces atļauju.

Koncerts beidzas ar krietni optimistisku kāzu dziesmu – cik nu minors un čells priecīgi var skanēt. Tomēr tauta neliekas mierā un pieprasa vēl. Un kāzas turpinās. Ar cerību, ka šovasar kāzas svinēs daudzi pāri.

Nākamais pasākums gaidāms „Zaļās 4dienas – Pikniks” -  21. maija pievakarē Peldošā darbnīca, Andrejsalā.

Foto: Didzis Grodzs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV