Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Valmierā koncertēs pianiste Mūza Rubackīte (Lietuva/Francija)

Līga Tarbuna, 14.04.2009. 16:13

Otrdien, 21.aprīlī, plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā sāksies pianistes Mūzas Rubackītes (Lietuva/Francija) koncerts. Koncertprogrammā skanēs V.A.Mocarta un F.Šopēna sonātes, fantāzijas un etīdes.

2010.gadā visā pasaulē tiks atzīmēta dižā poļu komponista un pianista Frederika Šopēna 200.gadskārta. Hermaņa Brauna fonds tai veltījis jaunu koncertciklu Chopin 200, aicinot uz Latviju izcilus pianistus. Koncertciklu atklās Mūza Rubackīte, ar kuru Hermaņa Brauna fondu saista ilgstoša radošā draudzība.

Mūza Rubackīte dzimusi Lietuvā un debitējusi jau septiņu gadu vecumā. Šobrīd pianiste dzīvo Parīzē un vienlaikus ir gan Lietuvas Nacionālās Mūzikas akadēmijas profesore, gan strādā starptautisku konkursu žūrijās.

Mūzas Rubackītes repertuārā ir vairāk nekā 30 soloprogrammu un 40 klavierkoncerti. Viņas skolotāji Maskavas konservatorijā bija slavenie pianisti Bella Davidoviča, Jakovs Fliērs un Mihails Voskresenskis. Mūza Rubackīte uzvarējusi vairākos prestižos konkursos - Vissavienības konkursā, Lista/Bartoka Starptautiskajā konkursā Budapeštā, Triptyque Starptautiskajā konkursā Parīzē.

Biļešu iepriekšpārdošana Valmieras Kultūras centra kasē vai „Biļešu servisa” kasēs visā Latvijā. Plašāka informācija par koncertu pieejama elektroniski www.hbf.lv .

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV