Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Emīlijas Outumnas košais trako nams

Aiga Leitholde, 17.04.2009. 01:35 | komentāri (1)

Ceturtdien, 16.aprīlī, klausītājus klubā „Melnā piektdiena” priecēja Emīlija Outumna un viņas pavadošā grupa „The Bloody Crumpets".
Emīlijas Outumnas košais trako nams

Galerijas:

Ko lai saka, sievietes jūtu pasaule ir smalka un krāsaina. Uz skatuves tika izspēlētas ainiņas, kurām par pamatu ir 19. gadsimta trako mājas. Šīs skatuves iemītnieces ir dejotāja, kanibāle, pirāte, draiskule, kuras savalda pati Emīlija. Vājprāts mijas ar patīkamām baudām, kas tiek dalītas ar skatītājiem - skūpsti, tējas strūklakas, cepumi un pavisam intīmas sarunas, pieskārieni. Jāsaka, ka apmeklētāju šoreiz bija vairāk un daudz aktīvāki nekā pirmajā Outumnas viesošanās reizē, kas mākslinieci acīmredzami iepriecināja. Fane atsaucās viņas aicinājumam un nodziedāja latviešu tautas dziesmu!

Ja gribētos piesieties, varētu teikt, ka Emīlijas un viņas meiteņu bļāvieni šad un tad nebija muzikāli pareizi izpildīti, taču, kurš gan sāpēs un ciešanās domā par standartu ievērošanu?!? Mocības ir viens no Emīlijas Outumnas šova atslēgas vārdiem. Tomēr māksliniece ne savās dziesmās, ne arī priekšnesumā ne reizi nepieņem svētās mocekles tēlu. Tos caurstrāvo spēcīga ironijas deva, kura, piemēram, ir lieliski dzirdama dziesmā „The Art of Suicide” vai Emīlijas divdomīgajos skatuves dialogos. Mākslinieces flirtē ar savu klausītāju tumšajām vēlmēm, viena otru ieperot, kā arī dziļi skūpstoties gan savā starpā, gan arī ar kādu meiteni no pirmās rindas. Bet „The Bloody Crumpets" atkal un atkal pārsteidz ar jauniem cirka priekšnesumiem – degoša riņķa griešanu un žonglēšanu auduma šūpolēs. Savu tēlu glamūrīgo imidžu meitenes iztur bez problēmām visā vairāk kā divas stundas ilgajā koncertā!

Emīlijas Outumnas šovs, manuprāt, ir lielisks paraugs dažādo mākslu - mūzikas, horeogrāfijas, aktiermākslas un skatuves dekorāciju dizaina sintēzei, kas kopā rada baudāmu izrādi, ienesot Latvijas kultūrvidē vēsmas no Ņujorkas bohēmas un mirdzuma.

Foto: Santa Liepa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV