Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Grupas „Otra Puse” albuma „Nakts vai Rīts” prezentācijas koncerts

Ilze Malaševska, 20.04.2009. 09:20 | komentāri (2)

19. aprīlī, atzīmējot jaunā albuma “Nakts vai Rīts” iznākšanu, grupa “Otra Puse” sniedza divus – dienas un nakts – prezentācijas koncertus klubā “Essential”. Dienas koncerts sākās plkst. 14:00 un bija grupas veltījums saviem gados jaunākajiem faniem, pulcējot ne tikai pilngadību nesasniegušos jauniešus, bet arī ģimenes ar bērniem.
Grupas „Otra Puse” albuma „Nakts vai Rīts” prezentācijas koncerts

Galerijas:

Daudziem koncerta apmeklētājiem pirms nokļūšanas kluba “Essential” telpās nācās saskarties ar pirmajām neērtībām – tehnisku iemeslu dēļ kādu brīdi nebija iespējams iegādāties biļetes par koncerta apmeklētājiem noteikto biļešu cenu – 1 latu, jo datorizētā biļešu pārdošanas sistēmā nebija izmainīta biļešu cena. Šī tehniskā nepilnība tika veiksmīgi novērsta, taču laiks, kas bija jāpavada rindā pie biļešu kases, koncerta apmeklētājos raisīja sašutumu. „Kur tas redzēts, es nāku uz koncertu un nevaru nopirkt biļeti,” sašutis sacīja koncerta apmeklētājs Armands Matvejs.

Ieejot kluba “Essential” telpās, izbrīnu radīja galvenajā deju zālē konstruētā skatuve, uz kuras varēja aplūkot grupas „Otra Puse” muzikālo inventāru, un tikai zinātāji pamanīja to, ka kluba mazās deju zāles ir slēgtas. Ir skaidrs tas, ka koncerta vizuālais noformējums tiks veidots, izmantojot gaismas avotus un datorizētu gaismas staru projekciju, kas aizstās neskaitāmi lielo prožektoru daudzumu, bet papildinās telpu un veidos vizuālo fonu. Tāpat arī redzami seši operatori, kuri pirms koncerta ievingrina savas prasmes, lai būtu gatavi iemūžināt grupas koncertu un pārraidītu to sešu televizoru ekrānos, kas bija izvietoti kluba zālē.

Apmeklētāji bija neizpratnē par to, ka līdz koncerta sākumam bija tik ilgi jāgaida, jo grupa „Otra Puse” uz skatuves kāpa tikai pāris minūtes pirms pulksten trijiem. „Atceros kā biju uz koncertu Sapņu fabrikā, tur mēs gaidījām līdz koncerta sākumam kādas 40 minūtes, bet tie bija slaveni mūziķi un pēc tam bija arī pamatīgs šovs”, sacīja A. Matvejs. „Neatkarīgā Rīta Avīze” žurnālists Sandis Vanzovičs atklāja koncerta kavēšanās patiesos iemeslus. „Koncerta sākums aizkavējās, jo Arnolds, ģitārists, bija domājis, ka koncerts ir trijos”, sacīja S. Vanzovičs.

Grupas „Otra Puse” koncertā izpildītajām dziesmām līdzi dziedāja gan lielie, gan mazie koncerta apmeklētāji. „Rīga”, „Dievs, dod”, „Jūtu ceļotājs” un „Savādāk” ir tikai pāris no tām grupas dziesmām, kuru meldiņiem tika dungots līdzi vai kuru akordiem ieskanoties, atskanēja ovācijas. „Koncerts bija izdevies, fantastisks”, tā par koncertu saka Edmunds un Madara Salna. Viņi priecājas par iespēju uz koncertu nākt pa dienu, jo gaidāmā ģimenes pieauguma dēļ „vakarā jāguļ”. Edmunds uzskata, ka „koncertā gaismu spēle, skaņa bija ļoti laba”. Savukārt S. Vanzovičs koncerta sākumu vērtē kā viduvēju, jo „laikam Normundam balss nebija iesilusi, bet galvenais, ka publika apmierināta, tad viss ir kārtībā”.

Sandis Vanzovičs uzskata, ka vakara koncertā apmeklētāji varētu būt tikpat, cik dienas koncertā, vai pat vairāk. „Tur jau būs cita tauta, es domāju, ka dienas koncerta apmeklētāji atnāca tieši uz grupas koncertu, bet tie, kas nāks vakarā, nāks uz klubu”. Grupas „Otra Puse” albuma prezentācijas koncerta organizatore bija apmierināta ar dienas koncerta apmeklētāju skaitu un norādīja, ka „esam pirmie, kas iesāk klubā šāda veida pasākumus”. Koncerts tika rīkots gan kā ģenerālmēģinājums vakara koncertam, ko varēja skatīties internetā, gan kā koncerts, kur atnākt maziem bērniem, kuri netiek iekšā klubos. „Un man ir prieks, ka apmeklētāju ir bijis tik daudz”, sacīja organizatore.

Foto: Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV