Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Saulainajā Liepājā turpinās džeza dienas

Krista Kalnarāja, 23.04.2009. 10:33

Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde „Kultūras pārvalde” (Liepājas Kultūras pārvalde) ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu turpina organizēt džeza dienas Liepājā. Savukārt Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolā ar Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu notiek džeza meistarklases.

23. un 24. aprīlis Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolā paies džeza mūzikas noskaņās. Lietuvas Mūzikas akadēmijas profesors, akordeona klases vadītājs un Lietuvas akordeonistu asociācijas prezidents Ričardas Svjackjavičus vadīs džeza un populārās mūzikas meistarklases akordeona spēlē, savukārt pianists, komponists, pedagogs, publicists un vēsturnieks Oļegs Molokojedovs savās meistarklasēs dalībniekus ievadīs improvizācijas pasaulē.

Šīs darba nedēļas pēdējā dienā - 24.aprīlī pulksten 18:00 visi interesenti tiek aicināti uz Melngaiļa koncertzāli, kur notiks koncerts "Labam garastāvoklim". Tajā bez Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas akordeonu ansambļiem piedalīsies arī Lietuvas akordeonu virtuozi, starptautisku konkursu laureāti Simonas Paulauskas un Gražvydas Volkovas. Ieeja koncertā ir bezmaksas. Sīkāka informācija atrodama: www.liepajasmuzikasvidusskola.lv vai pa telefonu 26470868.

Liepājas džeza dienu ietvaros šā gada 29. aprīlī. pulksten 15.00 Liepājas Centrālās Zinātniskās bibliotēkas Reģionālā mācību centra telpās - bērnu bibliotēkā "Vecliepājas Rūķis” Malkas iela 4, 3.stāvā notiks kinolektorijs "Kino un džezs". Interesentiem tiks piedāvāts stāstījums par filmām "Salds un zemisks" un "Kokvilnas klubs", kā arī notiks filmu fragmentu demonstrēšana. Pasākums ir bez maksas.
 
Savukārt 1. maijā Liepājā Olimpiskajā centrā notiks Intara Busuļa koncerts. Tas ir pēdējais koncerts pirms Intars Busulis dodas pārstāvēt Latviju "Eirovīzijas dziesmu konkursā".


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV