Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

LSO aicina uz Koncertu Eiropai

Gundars Venens, 28.04.2009. 15:30

Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) un Liepājas pilsētas Dome 1. maijā pilsētas iedzīvotājiem rīkos brīvdabas koncertu par godu piecu gadu jubilejai, kopš Latvija uzņemta Eiropas Savienībā.
LSO aicina uz Koncertu Eiropai

Jaunceļamā Daudzfunkcionālā kultūras centra paredzētajā būvvietā starp Radio un Jūras ielām 1. maijā plkst. 14.30 skanēs brīvdabas veltījuma KONCERTS EIROPAI, tādā veidā atzīmējot Latvijas iestāšanās piecu gadu jubileju Eiropas Savienībā.

Liepājas Simfoniskais orķestris sava galvenā diriģenta Imanta Rešņa vadībā pilsētas iedzīvotājiem sagatavojis īpašu programmu – populāru Rietumeiropas un latviešu komponistu mūzikas izlasi.

Ar vairākiem interesantiem aranžējumiem uzstāsies arī Latvijā pazīstamais Em. Melngaiļa Mūzikas vidusskolas zvanu ansamblis „Campanella”, bet koncerta izskaņā LSO kopā ar skolas jaukto kori izpildīs Liepājas himnu – Imanta Kalniņa dziesmu „Pilsētā, kurā piedzimst vējš”.

Šāds koncerts Liepājā kļuvis par tradīciju. Arī pirms pieciem gadiem – 2004. gada 1. maijā LSO sagatavoja koncertu, atzīmējot iestāšanās svētkus Eiropas Savienībā. Toreiz Liepājas teātrī skanēja populāra simfoniskā mūzika, bet ievadā pirmo reizi tika atskaņota Eiropas Savienības himna.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV