Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Jauniešu vokālās grupas uzstāsies 3. starptautiskajā konkursā “A CAPPELLA Contest Leipzig 2009”

Ģirts Ozoliņš, 04.05.2009. 21:37

Jau trešo reizi jauniešu vokālie ansambļi cīnīsies par iekārojamo Leipcigas A CAPPELLA godalgu un naudas balvu 3500 eiro apmērā. Kopš tā sākuma 2007.  gadā konkurss atbalsta gados jaunus dziedātājus un veido īpašu starptautiskā vokālās mūzikas festivāla A CAPPELLA daļu. Šogad tas notiks no 14. līdz 16. maijam.
Jauniešu vokālās grupas uzstāsies 3. starptautiskajā konkursā “A CAPPELLA Contest Leipzig 2009”

No daudzajiem pieteikumiem žūrija izvēlējās deviņus ansambļus no sešām valstīm, kas piedalīsies gada starptautiskajā A CAPPELLA konkursā Leipcigā. Divās dienās grupas uzstāsies ne tikai lielas auditorijas priekšā, bet tām būs jādzied arī starptautiskas žūrijas priekšā, ko vada pazīstamais komponists un diriģents un pagātnē ilglaicīgs slaveno King´s Singers dalībnieks Bob Chilcott. Viņam palīdzēs Gruzijas Koru universitātes direktora vietnieks un vairāku džeza mūzikas ansambļu vadītājs Mitos Andaya, radiostacijas MDR FIGARO mūzikas programmu vadītājs Martin Hoffmeister un vietējās vokālās grupas „amarcord” dalībnieks Daniel Knauft.

Ceturtdien, 14. maijā, no plkst. 13.00 Leipcigas Gevandhaus Mendelsona zālē uzstāsies šādas grupas: ansamblis „singklang” (Leipciga, Vācija), „ohne zuckerzusatz” (Ķīle, Vācija), „Formosa” (Rēgensburga, Vācija) un „Chickpeas” (Markklēberga, Vācija). Nākamajā dienā tajā pašā zālē no plkst. 11.00 uzstāsies pārējie pieci ansambļi: „Gentlemen Singers” (Hradeca Kralove, Čehijas Republika), „Greip” (Pērnava, Igaunija), ”Sing it” (Rīga, Latvija), „Jazzation” (Budapešta, Ungārija) un „Ommm” (Fontainebleau, Francija). Ieinteresētie klausītāji ir aicināti apmeklēt konkursu, ieeja bez maksas. 

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 15. maijā Hochschule für Musik & Theater pagājušā gada laureāta „Vocado” koncerta ietvaros. Ansamblis, kas būs uzvarējis, 16. maijā uzstāsies 10. starptautiskā vokālās mūzikas festivāla A CAPPELLA noslēguma koncertā Leipcigas Gevandhaus Lielajā zālē. Bez tam uzvarētājs atgriezīsies uz skatuves nākamgad, lai sniegtu balvas ieguvēja koncertu A CAPPELLA festivāls 2010 laikā.  

Sīkāka informācija: www.a-cappella-contest.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV