Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Valmierā notiks Bergenas kora „Viss dāmām” (Norvēģija) un sieviešu kora „Jumara” koncerts

Līga Tarbuna, 05.05.2009. 14:39

Piektdien, 8.maijā, plkst.18.30 Valmieras Novadpētniecības muzejā sāksies Bergenas sieviešu kora „Viss dāmām” no Norvēģijas (diriģente Irene Adolfsena) un Valmieras Kultūras centra sieviešu kora „Jumara” (diriģente Inga Zirne) koncerts. Koncertprogrammā iekļauti vairāku laika posmu un dažādu tautību komponistu skaņdarbi. Izskanēs gan Zviedrijas, Norvēģijas, gan arī Lielbritānijas, Francijas un citu valstu komponistu radīti darbi.
Valmierā notiks Bergenas kora „Viss dāmām” (Norvēģija) un sieviešu kora „Jumara” koncerts

Koris „Viss dāmām” dibināts 80.gadu vidū, kad kopā sanāca kaimiņi, kuri vēlējās dziedāt. Sākumā kolektīvam nebija diriģenta, mēģinājumi notika mājās. Pakāpeniski, apgūstot arvien plašāku repertuāru, koris sāka uzstāties gan kaimiņu ballītēs, gan veco ļaužu pansionātos. Šobrīd korī „Viss dāmām” dzied 20 dāmas labākajā vecumā. Kolektīvs uzsver, ka visas kora dalībnieces vieno dzimtā pilsēta – skaistā Bergena.

„Kopš 2003.gada kora diriģente ir Irene Adolfsena, viņu mēs tik ātri vaļā negribam laist. Viņa prot mūs aizraut un iedvesmot,” saka kolektīva dalībnieces, piebilstot, ka korī pārstāvētas visdažādāko profesiju pārstāves - skolotājas, veikalnieces, bankas darbinieces, mediķi, mājsaimnieces u.c. Kora repertuārā iekļauti Viduslaiku un renesanses laika skaņdarbi, kā arī populāras tautasdziesmas un ziņģes.

Valmieras pilsētas pašvaldības ārējo kultūras sakaru koordinētāja Sanda Deisone pastāstīja, ka Bergenu un Valmieru jau vēsturiski vieno dalība Hanzas savienībā. Abas pilsētas ik gadu piedalās Starptautiskajās Hanzas dienās, kur aizsākusies Valmieras un Bergenas kolektīvu sadarbība. Sadarbības ietvaros Valmierā jau norisinājies Bergenas akadēmiskā vīru kora un vīru kora „Imanta” sadraudzības koncerts, kā arī citas aktivitātes.

Bergenas kora „Viss dāmām” un kora „Jumara” koncertu varēs apmeklēt bez ieejas maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV