Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Jaunais Rīgas teātris aicina viesoties etnomājās

Uģis Krišjānis, 06.05.2009. 15:53

11. maijā plkst. 19.00 Jaunā Rīgas teātra Kamerzālē J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas etnomuzikoloģijas studenti un viņu pasniedzēji vērs durvis uz pasaules daudzveidību un reizē nepārejošām vērtībām – tām, ko saista ar mājām: tradicionālajiem saucieniem no Kurzemes un Latgales, tuvējiem iespaidiem žemaišu vijoles, zāģa un balalaikas kopskaņā, ziemeļnieku vispārējā skarbumā un Balkānu līksmībā.
Jaunais Rīgas teātris aicina viesoties etnomājās

Etnomuzikologi ir ne vien pētnieki, bet arī praktiķi, kuri apgūst dažādu tradicionālo instrumentu spēli, kā vijoles, dūdas, kokles u. c., un arī dziedāšanu un muzicēšanu ansamblī dažādām dzīves situācijām.

Nekur nav tik labi kā mājās, bet vēl labāk, ja var padalīties ciema kukuļos arī no citām vietām, piemēram, nesen notikušās starptautiskās ziemeļvalstu tautas mūzikas studentu un pasniedzēju konferences Ark’09 Nortrad Somijā!

Ko tieši? Sper tik kāju iekš to māju un ta jau redzēs!




Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV