Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Labdarības koncertā vāks līdzekļus Braila raksta printera iegādei

Maruta Bukleviča, 07.05.2009. 15:05

13. Maijā pulksten 17.00 Juglas Mūzikas skola Murjāņu ielā 44, aicina rīdziniekus uz labdarības koncertu, lai savāktu nepieciešamos naudas līdzekļus Braila raksta printera iegādei. Koncertā piedalīsies skolas vājredzīgie un neredzīgie audzēkņi, kas muzicēs gan kā solisti, gan kopā ar skolas kamerorķestri.

Juglas Mūzikas skolā bērni ar īpašām vajadzībām (vājredzīgi un neredzīgi) mūzikas izglītību sāka apgūt no 1995. Gada septembra, bet intensīva vājredzīgu un neredzīgu bērnu apmācība sākās no 2002. Gada septembra. Mūzikas skolas pedagogi ir izstrādājuši speciālas mācību priekšmetu programmas, taču neredzīgajiem bērniem jāapgūst mācību materiāls tāpat kā pārējiem mūzikas skolas audzēkņiem, bet tas ir sagatavots redzīgo rakstā. Līdz ar to neredzīgajiem bērniem jāprasa citu palīdzība, lai gatavotos mācību stundām. Mācību vielas apguves atvieglošanai ir nepieciešams iegādāties Braila raksta printeri, tad mācību materiālus varētu printēt.

Juglas Mūzikas skolas direktore Sandra Mālere informē, ka skolā mācās 20 bērni ar īpašām vajadzībām. Viņi apgūst klavierspēli, vijoļspēli, flautas, saksofona, trompetes, eifonija, akordeona un ģitāras spēli. Audzēkņi ar īpašām vajadzībām ar labiem panākumiem ir piedalījušies konkursos gan Latvijā, gan ārpus Latvijas robežām. Paralēli instrumenta spēlei skolēni apgūst arī mūzikas teorijas priekšmetus. Šajās stundās viņi piedalās kopā ar visiem pārējiem audzēkņiem, tādējādi integrējoties sabiedrībā.

Skolai ir izdevies atrast sponsorus SIA „Nordic partners", kas apmaksā lielāko naudas summu, datorfirma „MGE" ir piešķīrusi atlaidi printera iegādei un uzstādīšanu veiks par velti, bet pietrūkst vēl 510 latu. Lai tos iegūtu, tiek rīkots labdarības koncerts. Uz to aicināts ikviens, kam nav vienaldzīgs talantīgu jauniešu liktenis.

Tuvāku informāciju var iegūt: Juglas Mūzikas skola, tel. 67531146, mob. Tel. 26160919, e - pasts r5ms@navigator.lv

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV