Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Valmierā skanēs flautu kvarteta „4tune” koncerts „Spēles ar flautām”

Līga, 07.05.2009. 17:34

19.maijā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā sāksies flautu kvarteta „4tune” koncerts „Spēles ar flautām”. Koncertprogrammā iekļauti latviešu komponistu jaunākie skaņdarbi flautu kvartetam.
Valmierā skanēs flautu kvarteta „4tune” koncerts „Spēles ar flautām”


Koncerts Valmierā būs saturiski un tembrāli daudzveidīgs. Tajā skanēs komponistes, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesores Selgas Mences skaņdarbs „Balss un atbalss", kā arī viņas audzēkņu Anitras Tumševicas un Lauras Gustovskas komponētas melodijas. Valmierā izskanēs arī Gundegas Šmites skaņdarbs T(Elpas), Valda Muktupāvela barokālais skaņdarbs „Mīļa dziesmiņa" un Jura Ābola „Dienvidaustrumu pulkstenis".

Flautu kvarteta „4tune" sastāvā spēlē Latvijā pazīstamas un atzinību ieguvušas flautistes Daina Treimane, Lolita Oša, Anna Petraškeviča un Dace Bičkovska. Kolektīva darbības mērķis ir popularizēt un atskaņot oriģinālmūziku, jo īpaši latviešu komponistu radītos darbus, kā arī parādīt flautu kvarteta skanējuma plašās iespējas un izteiksmes veidus, ko palīdz sasniegt pikolo, alta un basa flautas tembri.

Flautu kvartets „4tune" dibināts 2005.gadā un neilgā pastāvēšanas laikā pierādījis sevi kā veiksmīgs un radošs kolektīvs, aktīvi koncertējot ne vien Rīgā, bet arī citās Latvijas pilsētās un ārpus valsts robežām.

Koncerta „Spēles ar flautām" apmeklējums bez ieejas maksas.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV