Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Meiteņu kora SPĪGO atbalsta koncertā piedalīsies Renārs Kaupers un Raimonds Pauls

Līga Celma, 11.05.2009. 17:12

Nākošnedēļ, 20.maijā, Jelgavas pilsētas kultūras namā notiks atbalsta koncerts korim „Spīgo”: „Palīdzi „Spīgo” aizbraukt uz Pasaules koru olimpiādi Dienvidkorejā”. Koncertā piedalīsies maestro Raimonds Pauls, „Prāta Vētras” solists Renārs Kaupers un Jānis Jubalts, bijusī kora absolvente Lily (Linda Kalniņa), tenors Jānis Kurševs un citi.
Meiteņu kora SPĪGO atbalsta koncertā piedalīsies Renārs Kaupers un Raimonds Pauls

Koncerts veidots no vairākiem izvērstiem blokiem, lai klausītājiem parādītu kora daudzpusību. Tiks demonstrēts tautas mūzikas repertuārs, kas vienmēr ir iemīļots un reprezentējošs ārpus Latvijas, izskanēs arī P.Butāna cikls tango ritmos ar Fr. Bārdas dzeju. Koncerta otrā daļa tiks balstīta uz maestro Raimonda Paula daiļradi un pašu Maestro pie klavierēm. Dziesmās no cikla „Pērļu zvejnieks”, tenora solo izpildīs Jānis Kurševs, izskanēs skaņdarbs arī kora absolventes, tagad pazīstamās dziedātājas Lily sniegumā. Kā īpašs pārsteigums „Prāta Vētras” cienītājiem būs divas īpaši šim gadījumam pāraranžētas dziesmas no grupas repertuāra, kas tiks izpildītas kopā ar Renāru Kauperu un Jāni Jubaltu.

Jelgavas 4.vidusskolas meiteņu koris SPĪGO, diriģentu Līgas Celmas un Lienas Celmas vadībā šobrīd nes Latvijas sieviešu koru uzvarētāja vārdu. Kora panākumus aizsāka izcīnītais Grand prix 2005.gada Skolu Jaunatnes dziesmu svētkos, nozīmīgais XXIV Vispārējo Dziesmu svētku sieviešu koru uzvarētāju tituls, kā arī uzvaras un godalgotas vietas starptautiskos koru konkursos un festivālos.

Šovasar, no 7. – 17. jūlijam Dienvidkorejā notiks Pasaules koru meistarsacīkstes, kur ar īpašu organizatoru uzaicinājumu piedalās tikai pasaules labākie kori, un aicinājumu piedalīties šogad saņēmis koris „Spīgo”.

„Iespēja piedalīties tik liela mēroga pasākumā ir salīdzināma ar sportistu dalību Olimpiskajās spēlēs”, atzīst izcilais kordiriģents Māris Sirmais. „Kora „Kamēr” uzvara pirms trim gadiem šajā pasākumā, ļāva uzmirdzēt ne tikai mūsu valsts vārdam pasaules kontekstā, bet arī deva emocionālu pacēlumu visai koru kustībai Latvijā. Pasaules koru kultūras dzīvē tas ir lielākais notikums, un meiteņu koris „Spīgo” ir spoža muzikāla un mākslinieciska vienība, kura ir jārāda ne tikai šeit, Latvijā, bet visai pasaulei.”

Koncerta sākums pl.19:00. Ieeja par ziedojumiem.

Kora uzturēšanās izmaksas konkursā sedz organizatori, taču nepieciešams nosegt ceļojuma biļetes. Šobrīd iztrūkstošā summa sastāda 10 000 LVL, tādēļ lūgums palīdzēt ar ziedojumu ar norādi „Spīgo” – Reģ.Nr. LV90001282471, A/S SEB Banka, Kods UNLALV2X008, Konts LV29UNLA0050001026977.
  

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV