Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

„Mūzikas Saules” patīkamā bēgšana no Rīgas

Aiga Leitholde, 14.05.2009. 09:35

12.maijā žurnāls „Mūzikas Saule” draudzīgi pastorālā gaisotnē Talsu mācītāja muižā sumināja gada labākos albumus un rakstu autorus.
„Mūzikas Saules” patīkamā bēgšana no Rīgas

Galerijas:

Pēc enerģiski pieveiktā ceļa, bēgot no Rīgas sastrēgumiem uz īsteno pavasari, mēs samiegojušies izkāpām no mazā autobusiņa. Svaigais gaiss bija patīkama veldze! Talsu mācītāja muižā dzīvoja Karls Ferdinands Amenda, kurš bija labos draugos ar slaveno vācu komponistu Ludvigu van Bēthovenu. Tiesa gan, mūsdienu ļaudīm muzikālā ģēnija uzvārds vairāk saistās ar četrkājaino aktieri no filmas „Bēthovens”, smējās vakara namatēvs žurnāls „Mūzikas saule”. Vēlāk dabas takas pusceļā viesi atbildēja uz jautājumiem par komponistu Bēthovenu, kā arī mācītāju Amendu. Interesanti, ka komponists katru rītu ir pārskaitījis kafijas pupiņas, lai paliktu uzticīgs sava dzēriena stipruma receptei. Bet Karlam Ferdinandam Amendam ir bijuši 13 bērni!

Muižas zālē bija pienākusi kārta apbalvošanas ceremonijai, kuru atklāja „Mūzikas saules” redakcijas ansamblis. Taču viesu korim bija jāizpilda „Oda priekam”, kuras teksts bija pieejams vairākās valodās, tajā skaitā poļu, franču un pat latīņu.

Žurnāla labāko rakstu autori klātesošie Māris Bērziņš un Rasmas Kurme tika pie krāsainām, adatainām saulēm. Mūziķi - grupa „Mofo” par albumu „Raķete” un albuma "Stabat Mater" autori - producente Inna Davidova un Populārais interešu portāls Receptes.lv publicēts jaunā, būtiski uzlabotā versijā, paverot iespējas maksimāli mūsdienīgi lietot lielāko pavārgrāmatu internetā latviešu valodā. solisti -  klātneesošā Inese Galante un Sergejs Jēgers, diriģents Andris Veismanis - par labākajiem albumiem saņēma mākslinieces Lindas Lūses košās pasta kastes.

Žurnāla „Mūzikas Saule” apbalvošanas ceremonijai apritēja jau ceturtais gads. Pēc redakcijas vārdiem, ar katru gadu pasākumi notiek arvien tālāk no Rīgas. Mēs piebilstam – un labi, ka tā! Cerēsim, ka ar nākamo gadu nominācijas kļūs plašākas, esot kā alternatīva labāk zināmākām mūzikas prēmēšanām. 

Foto: Kristīne Šumska

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV