Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Jūrmalā notiks V Jauniešu koru lielkoncerts ar profesionālu džeza mākslinieku piedalīšanos

Pēteris Vilkaste, 15.05.2009. 13:58

Majoru kultūras nams un „Horna biedrība” ar Jūrmalas pilsētas domes atbalstu 31. maijā Dzintaru koncertzālē rīko jau V Jauniešu koru lielkoncertu „Dziedam Jūrmalā!”, kura programmā skanēs populārāko pasaules un Latvijas mūsdienu autoru dziesmu aranžējumi koriem un solistiem.  Koncerta sākums plkst. 18:00.

Koncertā piedalīsies:

17 jauniešu kori: „Vaivari” (dir. Ināra Freimane un Jānis Āboliņš, Jūrmala) „Jūrmala” ( dir. Inese Rasa - Pakule un Zane Saulīte, Jūrmala), „Daugaviņa” (dir. Kārlis Beinerts, Rīga) , „Medera”(dir. Gunta Vāvere, Rīga), „Sonitum” (dir. Jānis Mežinskis, Rēzekne), „Konsonanse” un „Bonus” (dir. Imants Točs, Valmiera), „Motuss” (dir. Evija Milzarāja, Rīga), „Salve” (dir. Baiba Ozoliņa, Rīga), „Vidus” (dir. Baiba Milzarāja, Rīga), „Vivat” (dir. Ināra Freimane, Rīga), “Dzīle” (dir. Jānis Āboliņš, Bauska), “Riti” (dir. Sarma Rudzutaka, Jelgava), “Konvents” (dir. Elita Džeriņa, Rīga), “Sonante” un “Gamma” (Rīga), “Venda” (Ventspils) un

vokālā džeza grupa   “Pozitīvs” (vad. Imants Točs, Valmiera).

Kopā ar koriem šogad atkal muzicēs džeza grupa „Riga Groove Electro”:

Deniss Paškevičs – saksofons, flauta, bass klarnete, Madars Kalniņš – taustiņinstrumenti, Norberts Skraucis – el. bass, Kaspars Grigalis – sitaminstrumenti.

Koncerta īpašais viesis šogad pirmoreiz būs: pop un džeza mūzikas zvaigzne James “Plookie” Werts (ģitāra, vokāls, ASV, Igaunija), koncertā dziedās arī jaunie solisti: Ieva Sutugova, Elīna Čampere, Daumants Kalniņš un Dace Vaišļa.
          
Koncerta 1. daļā uzstāsies vokālā grupa „Pozitīvs” un kori, piedaloties solistiem, pavadījumu izpildīs „Riga Groove Electro”, atskaņojot R.Paula dziesmu popūriju, I.Kalniņa, I.Purmalietes un H.Zariņa, kā arī Stinga u.c. Rietumu popzvaigžņu repertuāra dziesmas, aranžētas koriem un solistiem.
2. daļā muzicēs „Riga Groove Electro” kopā ar James “Plookie” Werts un citiem solistiem, izpildot patstāvīgu programmu,
koncerts izskanēs ar populāro Georga Davida Veisa dziesmu „What a wonderful World”
(„Šī brīnišķīgā pasaule”) Madara Kalniņa aranžējumā visu dalībnieku izpildījumā.

Līdz šim trīs gadus vienreiz vasarā šāds koncerts ir skanējis Horna dārzā pie Majoru kultūras nama, tajā ir piedalījušies talantīgākie jauniešu kori un vokālās džeza grupas no Jūrmalas, Rīgas, Rēzeknes, Valmieras, kopā ar viņiem muzicējuši pūtēju orķestris „Jūrmala” un bigbends „Valmieras puikas”. Tajos skanējušas dziesmas no Stinga, Elingtona, Preslija, Veisa u.c. pasaules popzvaigžņu repertuāra, kā arī Im. Kalniņa, R. Paula, V. Pūces u.c. latviešu mūsdienu komponistu darbi.

Pagājušajā gadā „Dziedam Jūrmalā!” , atlasot vissaistošākos skaņdarbus no iepriekšējo gadu repertuāra, pirmo reizi izskanēja Dzintaru koncertzālē. Šogad tradīciju turpinām, piepulcinot arvien jaunus koncerta dalībniekus un ievērojamo pasaules zvaigzni James “Plookie” Werts.

Koncerta idejas autore un mākslinieciskā vadītāja - kordiriģente Ināra Freimane.

Ieejas maksa Ls 3 – Ls 7, biļetes nopērkamas Biļešu servisa kasēs vai internetā:  www.bilesuserviss.lv

Uzmanību!
Ņemot vērā Jūrmalas pilsētas domes atbalstu šim koncertam, ar labdarību saistītām iestādēm un organizācijām piedāvājam bezmaksas ielūgumus vai ieejas biļetes ar atlaidēm.

Informācija pa tālruņiem: 67762448 vai 29607312 (mob.) vai e-pastu: majori@jpd.gov.lv

Informācija par citiem Majoru kultūras nama pasākumiem mūsu mājas lapā: www.majorukn.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV