Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Rīgā uzstāsies vācu gothic / electro grandi “Diary Of Dreams”

Valdis Bērzvads, 19.05.2009. 10:00

Piektdien, 5. jūnijā, klubā “Melnā Piektdiena” pasākuma “One Gothic Night” ietvaros jau otro reizi Rīgā uzstāsies vācu gothic / electro grandi “Diary Of Dreams”.
Rīgā uzstāsies vācu gothic / electro grandi “Diary Of Dreams”

Vakaru iesildīs:
“Sinine” (alternative / electronica / experimental, ee)

“Whore Glamourama” (electro / rock / visual, lv)

+DJs

Sākums pl. 20.00, klubs atvērts no pl. 19.00.

Biļetes (sākot no Ls 10) jau nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs – www.bilesuparadize.lv. Koncerta dienā kluba kasē – Ls 12.


Viens no plašāk pazīstamajiem vācu tumšās mūzikas projektiem “Diary of Dreams” ir tā līdera un dibinātāja Adrian Hates garabērns. Projekta mūzika ir drūma, emocionāli piesātināta un melanholiska, tā ievilina klausītāju baisi murgainā un tajā pašā laikā valdzinošā pasaulē.

Adrian Hates uzauga, skanot Bēthovena simfonijām, Mocarta, Vivaldi un citu klasiķu kompozīcijām, un ar mūsdienu mūziku saskārās maz.

No deviņu gadu vecuma cītīgi apguvis klasisko ģitārspēli, 15 gadu vecumā Adrian atklāj taustiņinstrumentus, kas viņam kļūst par nozīmīgu radošās izpausmes palīglīdzekli. Šajā laikā viņš atklāj, ka var izbaudīt atrašanos vienatnē.

Ģitārām tomēr arī šobrīd ir svarīga loma “Diary of Dreams” mūzikā, lai arī to skaņu nereti nav viegli pat atpazīt.

Sākotnēji Adrian Hates spēlē grupā ar pastāvīgi mainīgu nosaukumu, kuras mūzikā nav ne miņas no taustiņiem. Šī muzikālā formācija izceļas ar radošu garu un pietiekoši lielām ambīcijām, lai nevēlētos spēlēt svešu dziesmu kaverus, bet tikai pašu sacerētas oriģinālkompozīcijas. Viena no tām ir “Tagebuch der Traume”. Nosaukums šķiet tik ietilpīgs, valdzinošs un jēgpilns, ka autors, pārtulkojis to angļu valodā, nolemj ar šādu vārdu strādāt pie savām muzikālajām idejām.

Tomēr dažādo muzikālo ietekmju dēļ vairākumam grupas dalībnieku jaunās idejas nav pieņemamas, un Adrian Hates līdzās paliek viens cilvēks - ilggadējs draugs un ģitārists Alistar Kane, ar kuru kopīgi ierakstīts un 1994. gadā izdots pirmais albums “Cholymelan”. Divus gadus vēlāk klājā nāk grupas otrais albums “End of Flowers”, kas grupai nodrošina stabilu vietu uz goth/ darkwave skatuves, vairāki skaņdarbi no tā iekļauti dažādās izlasēs. Adrian un Alistar turpina darbu pie jaunā materiāla, un rezultāts neliek sevi ilgi gaidīt – jau gadu pēc iepriekšējā abuma - 1997. gadā grupas trešais albums atnes “Diary of Dreams” kulta statusu visā pasaulē.

Tam seko eksperimentālais “Psychoma” (1998), “Freak Perfume” ( 2002) un grupas pašu radītās mitoloģijas iespaidotais konceptuālais albums “Nigredo” 2004. gadā.

2005. gadā izdots „dzīvais” albums ar atbilstošu nosaukumu – Alive, bet 2007. gadā grupa iepriecināja fanus ar jaunām kompozīcijām albumā “Nekrolog 43”, kurā apvienoti gotikas, roka un elektronikas elementi.

Grupas devītais albums “(if)” izdots šā gada 13. martā. Skaisto un skumjo albumu caurvij dziļi emocionālas vienojošas tēmas, tomēr katra dziesma ir atsevišķs, patstāvīgs stāsts.


Resursi internetā:
http://www.metalshow.lv

http://www.diaryofdreams.de
http://www.myspace.com/diaryofdreams

http://www.sinine.org
http://www.myspace.com/sininemusic

http://whoreglamourama.com
http://www.myspace.com/whoreglamourama

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV