Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Dzintaru koncertzāles vērtība un attīstība

Ieva Zemīte, 20.05.2009. 16:35

Šodien, 20. maijā, plkst. 12.00 Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē notika preses konference, kurā Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Aigars Tampe,  SIA „Dzintaru koncertzāle” valdes priekšsēdētājs Andrejs Kondratjuks un mākslinieciskais vadītājs Ļevs Ostrovskis informēja masu medijus par Dzintaru koncertzāles un Jūrmalas pilsētas aktualitātēm šajā sezonā.

Preses konferences apmeklētājus pārsteidza producentu grupa „Virus Art“, kura bija ieradusies kopā ar Intaru Busuli un grupu „Melnā mamba“, prezentējot koncertu „Labākais no Cabaret“.

SIA „Dzintaru koncertzāle” valdes priekšsēdētājs Andrejs Kondratjuks preses konferences gaitā atzina, ka jūtas pagodināts. Šī gada aprīlī Dzintaru koncertzāle tika atzīta par vienu no 99 Latvijas kultūras vērtībām un to iekļāva Latvijas kultūras kanonā. Žūrijas komisija atzina, ka Dzintaru koncertzāle ir labs piemērs tam, ka liela mēroga publiskās būves, kuras piemērotas daudzveidīgiem kultūras pasākumiem ir iespējams būvēt, izmantojot kokmateriālu.

Latvijas kultūras kanona veidošanu uzsāka 2007. gada nogalē, kad tika izveidota ekspertu darba grupas septiņās nozarēs - Arhitektūra un dizains, Kino, Literatūra, Mūzika, Skatuves māksla, Tautas tradīcijas, Vizuālā māksla. Arhitektūras un dizaina nozarē par vienu no ievērojamākajām vērtībām tika izvēlēta Dzintaru koncertzāle, kā 20. gadsimta 30. gadu neoeklektisma stila koncertzāle ar akustiski izcilu 60.gadu koncertdārza piebūvi. Koncertzāles komplekss turpina attīstīties atbilstoši mūsdienu kultūras dzīves prasībām. Latvijas kultūras kanons ir īpašs ar to, ka tiek veidots kā ievērojamāko mākslas darbu un kultūras vērtību kopums, kas atspoguļo visu laiku nozīmīgākos sasniegumus kultūrā. Kanonā tiek iekļautas dažādas kultūru raksturojošās vērtības mākslas jomā ar kurām Latvija var lepoties.

Lai veicinātu tūrisma un kultūras attīstību Jūrmalā, ir plānots veikt mazās zāles renovāciju, projekts dotu iespēju palielināt piedāvātās programmas klāstu, tiktu realizēti un piedāvāti daudz vairāk projekti un apmeklētāji varētu izbaudīt pasākumu daudzveidību. Ēkai paredzēts atjaunot vēsturisko krāsojumu, kā arī, mainot satrupējušo fasādes dēļu apšuvumu, veikt ārsienu siltināšanu, pilnībā saglabājot esošos sienu gabarītus. Paredzēts restaurēt zāles vēsturisko 30. gadu Art Deco stila interjeru, kā arī ierīkot jaunu zāles grīdu un krēslu sistēmu, lai nodrošinātu daudzfunkcionālu zāles izmantošanu. Zālē, atkarībā no sēdvietu izvietojuma paredzētas 398 līdz 496 vietas. Blakus esošajām biļešu kasēm paredzēts jauns stiklots ieejas paviljons un maza kafejnīca. Koncertzāles funkcionālajām vajadzībām ir paredzēts jauns pazemes stāvs, kur ieplānots apmeklētāju foajē ar garderobi un tualetēm, jaunas grimētavu telpas, noliktavas, tehniskās telpas un jaunās kafejnīcas virtuve.

A. Kondratjuks uzsver, ka Dzintaru koncertzāle mērķtiecīgi turpina darbu pie finansējuma piesaistes mazās zāles projekta realizēšanai. Ir ieplānots veikt būves remontu, lai atjaunotu nolietojušos elementus un konstrukcijas, kā arī veiktu tehniskos uzlabojumus neizmainot būves apjomu un uzbūvi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV