Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Haidna diena Latvijas Radio 3 - Klasika

Ilze Vasermane, 27.05.2009. 14:25

Šo svētdien, 31.maijā no plkst. 13:00 – 23:00 Latvijas Radio 3 – Klasika piedāvās septiņas koncertu tiešraides no dažādām Eiropas valstīm. Vienas dienas laikā klausītājiem būs unikāla iespēja noklausīties deviņas lieliskas un vitālas Vīnes klasiķa J. Haidna simfonijas, operu lappuses un solo dziesmas, klaviersonātes un kameransambļus, kas Latvijas koncertdzīvē nav tik populāri.

Šajā dienā Eiropas raidorganizāciju apvienības (EBU) mūzikas kultūras kanāli, tajā skaitā arī Latvijas Radio 3 – Klasika, vienoti atzīmēs komponista Jozefa Haidna (1732.-1809.) 200. nāves atceres gadadienu. Dienas gaitā tiks atskaņotas koncertu tiešraides no Ungārijas, Čehijas, Francijas, Vācijas, Lielbritānijas, Spānijas un Austrijas.

Koncertu vietas izraudzītas sevišķi rūpīgi – pilis, kapellas un slavenākās koncertzāles (arī Vigmora zāle un Queen Elizabeth Hall Londonā). J. Haidna atceres dienas koncertos piedalīsies izcili solisti, Leipcigas stīgu kvartets, Berlīnes senās mūzikas akadēmija, Francijas Radio Filharmoniskais orķestris diriģenta Tona Kopmana vadībā, Apgaismības laikmeta orķestris, ansamblis Florilegium un daudzi citi pasaulē atzīti mūziķi.

Latvijas Radio 3 – Klasika var dzirdēt FM viļņos visā Latvijā, kā arī internetā www.latvijasradio.lv .

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV