Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Sieviešu koris “Ausma” svin 50 gadu jubileju ar Vasarsvētku koncertu Doma baznīcā

Andra Ūdre, 27.05.2009. 15:50

Rīgas Latviešu biedrības sieviešu koris „AUSMA” un tā mākslinieciskais vadītājs Jānis Zirnis šogad ar trim koncertiem svin kora pastāvēšanas 50. gadadienu. Otrais jubilejas cikla koncerts notiks 31. maijā plkst. 19.00 Doma baznīcā. Garīgās mūzikas koncertā skanēs K. Sensānsa, Dž. Rosīni, H. Busto un citu komponistu mūzika, kā arī pirmatskaņojums – Dz. Kurmes – Gedroicas „Arī mīlestība”, kas ir komponistes veltījums korim.

Rīgas Latviešu biedrības sieviešu koris „AUSMA” dibināts 1959.gadā, kopš 1968. gada tā mākslinieciskais vadītājs ir Vispārējo latviešu dziesmusvētku virsdiriģents, JVLMA asociētais profesors maestro Jānis Zirnis. Koris “AUSMA” ir vairākkārtējs starptautisku koru konkursu laureāts, kā arī vairākkārtējs Vispārējo latviešu Dziesmu svētku laureāts. Kora kormeistares ir Vita Grīnhofa un Ieva Henčele, koncertmeistare – Dzintra Vīcupe. 50 gadu pastāvēšanas vēsturē koris “AUSMA” ir pierādījis, ka, neskatoties uz grūtībām un pārmaiņām sabiedrībā, tas saglabā augstu māksliniecisko sniegumu un dot paliekošu ieguldījumu Latvijas koru mākslā. Ik sezonu tiek iestudētas jaunas programmas, kā arī papildinātas un pilnveidotas apgūtā repertuāra nianses.

Kora repertuāru veido dažādu žanru mūzika, sākot ar latviešu oriģinālmūziku un tautasdziesmām un beidzot ar garīgo mūziku un džezu. Džeza mūzika „AUSMAS” izpildījumā skanēja jubilejas cikla pirmajā koncertā. Tagad kārta garīgajai mūzikai Doma baznīcā – 31. maija koncertā Doma baznīcas velvēs skanēs K.Sensānsa, Dž.Rosīni, G.Holsta, H.Busto, Ž.Langlē, M.Diriflē, L.Vjerna skaņdarbi, kā arī pirmatskaņojums - Dzintras Kurmes-Gedroicas “Arī mīlestība”, kas ir komponistes veltījums korim “AUSMA”.

Kora skanējumu kuplinās solistes Gunta Davidčuka (soprāns) un Ilona Meija (flauta), kā arī ērģelniece Larisa Bulava.

Biļetes uz koncertu nopērkamas Doma baznīcas kasēs un stundu pirms koncerta sākuma.

“AUSMAS” tēls ir saules lēkts, kad top gaisma, pamostas dzīvā radība, sāk skanēt putnu balsis, pasaule iesilst. „AUSMAS” dziesmas skan kā cerība jaunai, gaišai dienai.


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV