Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Nika Gothama kameropera “Pilots” dodas uz Lietuvu

Rinta Bružēvica, 04.06.2009. 17:04

Nika Gothama viencēliena kameroperas “Pilots” izrāde notiks Kauņā 13. jūnijā Girstutis sporta un kultūras centrā pl. 18.00. Kameroperas par lidošanu un mīlestību libreta autore ir režisore Baņuta Rubesa. Solisti: Pilots - Viesturs Jansons (tenors), Stjuarte - Baiba Bartkeviča (soprāns), Tūriste - Antra Bigača (alts),  Uzņēmējs - Ivars Cinkuss (baritons).
Nika Gothama kameropera “Pilots” dodas uz Lietuvu

Instrumentālā grupa: Inese Štrāla (vijole), Inga Sunepa (čells), Oskars Petrauskis (saksofons), Rihards Zaļupe (sitaminstrumenti), Mātiņš Zilberts (klavieres). Diriģents – Mārtiņš Klišāns. Skatuves dizains – Rūdolfs Albans Bekičs (Austrija).

Kameroperas sižetā ir stāsts par Pilotu, kurš sapņo par savu mīļāko un cer tūlīt pēc ierašanās lidlaukā viņu bildināt. Lidlaukā pilots satiek apmulsušo Tūristi. Viņi iemīl viens otru, kaut gan nojauš, ka abu laimi apdraud neprognozējami spēki – Pilotam draud sirdslēkme, savukārt lidojumiem - dabas un teroristu stihijas. Liktenis eņģeļu pavadījumā, kas parādās kā Stjuarte un Uzņēmējs, Pilots un Tūriste iekāpj lidmašīnā un aizlido savā sapņu pasaulē.

"Pilots" izceļas ar to, ka savieno šī jaunā gadsimteņa noskaņas – emocijas, kādas cilvēkos rada ātrums; haotiska ceļošana un lidojuma brīnums.

Kameroperā ieskanēsies klasiskās, džeza un pop mūzikas tēmas.

Īpašs autobuss dosies uz Kauņu, lai aizvestu interesentus no Latvijas uz kameroperu “Pilots”.

Ceļojuma cenā, kas ir 25 lati,  iekļauts sagaidīšanas dzēriens,  biļete uz kameroperu un Kauņas apskate. Grupām paredzēta atlaide. Pieteikšanās braucienam un biļešu rezervācija pa e-pastu: kaspars.zalitis@gmail.com, vai pa telefonu 26191760 (Kaspars Zālītis).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV