Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Gotiskā piektdiena ar "Diary Of Dreams"

Ilzīte Āboliļa, 06.06.2009. 18:44

5.jūnijā klubā „Melnā Piektdiena” gotiski elektroniskās mūzikas cienītājus priecēja grupa „Diary Of Dreams’ - grupa, kas Latvijā viesojās jau otro reizi un, cerams, ne pēdējo.
Gotiskā piektdiena ar "Diary Of Dreams"

Galerijas:

Piekdienas vakars MP bija pulcējis ne visai lielu klausītāju bariņu, kas manāmā nepacietībā jau no pulksten astoņiem (kad tika solīts vakara sākums)   gaidīja DOD uzstāšanos. Lai arī sākums ievilkās un pirmā grupa uz skatuves kāpa ap pulksten desmitiem, skatītāji/klausītāji pacietīgi pārcieta igauņu viesu "Sinine" uzstāšanos, kas bija klausāma, bet ne ar ko īpašu neaizrāva un jau pēc pirmajiem gabaliem, kā ierasts MP pīpētava pildījās ar apmeklētājiem, kas nepacietīgi gaidīja vakara varoņus. Jāuzteic gan solists un viņa imidžs, kā arī apburošais trompetes skanējums, kas labāk gan piedienētu kādai SKA grupai.

Pēc samērā nelielas pauzes uz skatuves nāca vakara galvenie vaininieki "Diary Of Dreams", kas jau ar pirmo dziesmu publiku, kā ierasts, aizveda dziļā, emocionālā sapņu/emociju/iedomu pasaulē. Tīri tehniski ļoti kvalitatīva uzstāšanās, pat neskatoties uz nelielajām tehniskajām ķibelēm, kas gana ātri tiek nolikvidētas gan no solista, gan tehnisko darbinieku puses, skaņas kvalitāte negaidīti laba priekš vakara MP. Adrians Heits (solists) ar savu harizmu un fascinējošo balsi publiku, kā ierasts, paņem jau no pirmajām savas balss skaņām. Zinot, ka viņš mīl vientulībā radīt visu grupas daiļradi un pārējie mūziķi tiek pieaicināti tikai uz uzstāšanā un ierakstu reizēm jāuzteic viņu lieliskā sastrādāšanās, kas ne vienu brīdi nelika manīt kādu aizķeršanos vai nesaprašanos savā starpā uz skatuves. Kā arī vienotais vizuāli stilistiskais tēls, kas piesaistīja uzmanību visu uzstāšanās laiku un neļāva atslābt redzei, tāpat kā mūzika un tās izpildījums dzirdei. Ļoti jauki kopā skanēja gan jaunāki un mazāk dzirdēti gabali, gan labi zināmas dziesmas, kuru laikā publika dziedāja līdzi, kā kopkoris.

Tiesa, jāiemet akmens latviešu klausītāju pulciņā, kas jau tā bija ne visai kuplā skaitā, bet piedevām vēl visai kūtri klausījās un atbalstīja grupas. Protams, izņemot dažu manāmi ielietojušu kadrus, kas jutās gana brīvi, lai nekautrētos baudīt labu mūziku kustoties.

Vakara noslēgumā uz skatuves kāpa pašmāju apvienība 'Whore Glamourama", kas publiku vairāk gan piesaistīja ar savu vizuālo tēlu un video instalācijām, nekā ar muzikālo kvalitāti. 

Pašā noslēgumā pie DJ pilts stājās dj Masq, kas iepriecināja izturīgākos no vakara viesiem.

Foto: Roberts Vidzidskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV