Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Pirmo reizi Latvijā koncertēs virtuozais vijolnieks Edvīns Martons

Liene Avotiņa, 09.06.2009. 10:07

Pasaulslavenais ungāru vijolnieks un komponists, kurš spēlē Stradivari vijoli, pirmo reizi uzstāsies Latvijā ar divu stundu garu programmu Stradivarius show. Orķestra Monte Carlo pavadījumā tiks atskaņoti gan klasiskās, gan arī populārās mūzikas skaņdarbi.

Tā, piemēram, Toska Fantasy pavadījumā Jevgēņijs Pļuščenko izcīnīja zelta medaļu daiļslidošanā Turīnas Olimpiskajās spēlēs-2006, bet Dima Bilans ar dziesmu Believe me pērn guva uzvaru Eirovīzijas Dziesmu konkursā. Tāpat Edvīns Martons spēlēs arī paša komponēto mūziku. Jāatzīmē, ka viena no kompozīcijām autora izpildījumā ieguva prestižo Emmy Award balvu, savukārt tango Amor pavadījumā Jevgēnijs Pļuščenko nākamgad uzstāsies Vankūveras Olimpiskajās spēlēs.

Iespēju spēlēt 4 miljonu eiro vērto, meistara Antonio Stradivari veidoto vijoli Edvīns Martons guva, uzvarot Vispasaules jauno vijolnieku konkursā Golden Violin Award. „Es jūtu Stradivari garu manā vijolē,” – atzīst vijolnieks. Otrs E. Martona pastāvīgs iedvesmotājs ir Nikolo Paganīni. „Emmy Award žūrijas par gada labāko atzītā kompozīcija ir nākusi pie manis sapnī, turklāt paša Paganīni izpildījumā. Man nācās vien pamosties un to pierakstīt”, stāsta mākslinieks. „Tāpēc parakstīju skaņdarbu ar mūsu abu vārdiem,” viņš piebilst.

Edvīna Martona Stradivarius Show notiks š.g. 12. jūnijā plkst. 22:00 koncertu klubā Godvil Rīgā, Brīvības gatvē 214b. Biļetes iepriekšpārdošanā - visās Biļešu servisa kasēs un www.bezrindas.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV