Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Rīgā koncertēs “The Black Dahlia Murder”

Valdis Bērzvads, 09.06.2009. 10:42

25. jūnija vakarā Rīgā, klubā “Melnā Piektdiena” savas 2009. gada Eiropas koncertturnejas ietvaros uzstāsies melodic death / metalcore vienība no ASV “The Black Dahlia Murder”.
Rīgā koncertēs “The Black Dahlia Murder”

“The Black Dahlia Murder” ir Deathcore / Melodic Death Metal vienība, kas dibināta 2000.gadā Voterfordas pilsētā, Mičiganā (30.min. uz ziemeļiem no Detroitas), un savas pastāvēšanas laikā neapšaubāmi kļuvusi par vienu no ievērojamākajām grupām uz Detroitas metal/core skatuves. Grupas nosaukumu ietekmējusi aktrises Elizabetes Šortas, bēdīgi slavenas kā Melnā Dālija (angl. Elisabeth Short a.k.a. The Black Dahlia; 29.07.1924. – 15.01.1947.) neatklātā slepkavība, kas vēl joprojām tiek uzskatīta par vienu no nežēlīgākajiem un noslēpumainākajiem noziegumiem ASV vēsturē.

Kā vēsta grupas My Space lapa, viņu skanējumu ietekmējušas tādas grupas kā “Carcass”, “Dissection”, “Iron Maiden”, “Metallica”, “Megadeth” un citas.

Grupas muzicēšanas stilam raksturīgs ātrums un ar blāstbītiem bagātināts melodisks death metāls. Vokālista dziedāšanas maniere variē plašā amplitūdā no dziļa death metālam raksturīga grovla līdz pat hārdkoriskiem kliedzieniem.
      
Kvintets “The Black Dahlia Murder” tika nodibināta 2000. gadā un jau pēc pāris gadu darbošanās spoži pieteica sevi uz ASV metāla mūzikas skatuves ar ierakstu kompānijā “Metal Blade Records” izdoto debijas albumu “Unhallowed”.

Divus gadus ilgusī koncertturneja pa Eiropu un ASV kopā ar tādiem grandiem kā “Arch Enemy”, “Napalm Death” un citiem radīja iedvesmojošu materiālu jauna albuma tapšanai. Albums “Miasma” iznāca 2005. gadā, un tajā vērojama vispārēja izaugsme gan muzikālā, gan tekstu jaunrades jomā. Skanējums kļuvis smagāks un teksti vistiešākajā veidā atspoguļo skrejošajā koncertdzīvē pieredzēto un izjusto.

Kā kādā intervijā uzsvēris grupas vokālists Trevor Strnad, „mēs darījām visu, lai katrai dziesmai piešķirtu īpašu identitāti”.

Līdz šim pēdējais izdotais grupas albums ar nosaukumu “Nocturnal” klajā nāca 2007. gada septembrī un ierindojās 72. vietā Billboard albumu tabulā.

Šobrīd no sākotnējā sastāva grupā darbojas vokālists Trevor Strnad un ģitārists Brian Ekschbach, kā arī vēlākajos gados pievienojušies ģitārists Ryan Knight, basists Ryan Williams un pie bungām dzirdams Shannon Lucas. 

Koncertā uzstāsies arī pašmāju grupas “Trendkill Method”, “Enhet” un “Seborrhea”.

Biļetes (no Ls 8) jau iepriekšpārdošanā Biļešu paradīzes kasēs – http://www.bilesuparadize.lv

Resursi internetā:
http://www.metalshow.lv
http://www.myspace.com/blackdahliamurder
http://www.myspace.com/trendkillmethod
http://www.myspace.com/enhet
http://www.myspace.com/seborrhea

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV