Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Valmierā koncertēs norvēģu jauktais koris "Volda Vokal"

Līga Tarbuna, 11.06.2009. 09:14

1.jūlijā plkst.19:00 Sv.Sīmaņa baznīcā sāksies norvēģu jauktā kora "Volda Vokal" garīgās mūzikas koncerts. Koncertā skanēs gan garīgās mūzikas klasika – Johanesa Brāmsa, Morisa Duruflē skaņdarbi, gan mūsdienu norvēģu komponistu Magnara Oma un Ūles Karstena Sundlisētera komponēta mūzika.

Pie diriģenta pults būs komponists un kora ilggadējais diriģents Magnars Oms, kurš komponējis vienu no koncerta repertuārā iekļautajiem skaņdarbiem. Magnars Oms ir vadījis un diriģējis kori "Volda Vokal" visus 18 kolektīva pastāvēšanas gadus. Diriģents studējis Bergenas konservatorija ērģeļmūzikas un kompozīcijas klasē, kā arī Stokholmā, Nacionālajā mūzikas augstskolā.

Norvēģu koris "Volda Vokal" pirmo reizi kopā sanāca 1991.gadā, kad vairāku bērnu vecāki Brattebergas kultūras nama Voldā izdomāja, ka viņi gribētu sanākt kopā, lai labāk iepazītu viens otru. Pamazām tikšanās reizes pārvērtās par kopīgu dziedāšanu un vecāku grupa – par kori ar 35 dalībniekiem. "Sākumā dziedājām vienkāršas divbalsīgas dziesmas, bet kora diriģentam Magnaram Omam bija daudz ambiciozāki plāni. Pakāpeniski apguvām arvien sarežģītākus skaņdarbus, un no vietējiem tirdziņiem un kafejnīcām kolektīva ceļi aizvien biežāk veda uz Eiropu," stāsta kora dalībnieki.

2003.gada koris devas koncertbraucienā uz Ungāriju, kur izmēģināja akustiku arī Esztergomas milzīgajā bazilikā. Kopš tā laika koris tiek aicināts uz nozīmīgiem pasākumiem gan Eiropā, gan Norvēģijā. Kora repertuārs ir daudzveidīgs - no Rahmaņinova "Vesperem" un Magnara Oma operas "God`s I`s" , līdz koncertiem kopa ar mūziķiem no Japānas un Ekvadoras.

Jāpiebilst, ka norvēģu jauktais koris "Volda Vokal" Latvijā viesosies no 30.jūnija līdz 3.jūlijam. Koncerti norisināsies arī Rīgā un Dubultos.

Koncerta apmeklējums par ziedojumiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV