Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Norvēģu koris viesosies Latvijā ar garīgās mūzikas koncertiem

Ginta Tropa, 15.06.2009. 10:57

No 30.jūnija līdz 3.jūlijam jauktais koris no Norvēģijas „Volda Vokal” ciemosies Rīgā, Vamierā un Dubultos ar garīgās mūzikas programmu. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt gan garīgās mūzikas klasiku – Johanesa Brāmsa „Geistliches Lied op. 30” un Morisa Duruflē (Maurice Duruflé): Rekviēmu, gan arī divu mūsdienu norvēģu komponistu skaņdarbus:  Magnara Oma (Magnar Åm) kompozīciju „Klusais rubīns” un Ūles Karstena Sundlisētera (Ole Karsten Sundlisæter) „Šīs neredzamās rokas”.
Norvēģu koris viesosies Latvijā ar garīgās mūzikas koncertiem

Pie diriģenta pults būs komponists un kora ilggadējais diriģents Magnars Oms, autors vienam no koncertā atskaņojamajiem skaņdarbiem.

Norvēģu diriģents un komponists Magnars Oms  ir pievērsies gan vokālajai, gan kamermūzikai, gan elektroakustiskajai mūzikai, līdz pat lielās formas darbiem orķestrim. No viņa nesenajām kompozīcijām var minēt koncertu bazūnei "Vientuļš " (2004), koncertus arfai “Esi mērķis" (2005), oratoriju/operu “Dieva acis - nevainības un augšanas ārijas” (2007). Viņa darbs orķestrim "tas nav sniegs, kas krīt, tie esam mēs, kas ceļamies ” saņēma "Young Euro Classics" klausītāju balvu kā labākā mūsdienu mūzikas kompozīcija  Berlīnē 2006.gadā.
    
Magnars Oms ir vadījis un diriģējis kori Volda Vokal tā 18 gadu pastāvēšanas laikā.

Repertuārs ir daudzveidīgs, bet pamatā dziedātāji ir iemīļojuši garīgo mūziku, no klasikas līdz laikmetīgajiem skaņdarbiem. Koncertbraucienos pēdējos 2 gados koris ir dziedājis Ungārijā, Čehijā, Polijā, kā arī piedalījies lielos pasākumos un oratoriju atskaņojumos - kopā ar tādiem mūziķiem kā Sissle Ohtaka un „Asian Wings”, Mariela Condo (Ekvadora), „Brazz Brothers”. 

Rīgā koncerts notiks Anglikāņu baznīcā (adr.Pils iela 11)  otrdien, 30. jūnijā plkst. 19:00. Ieejas maksa Ls 3,-. Biļetes varēs iegādāties Anglikāņu baznīcā 1 stundu pirms koncerta sākuma.

Valmierā koncerts notiks trešdien, 1. jūlijā plkst. 19:00 Sv. Sīmaņa baznīcā, (adr.Bruņinieku ielā 2). Ieeja par ziedojumiem.

Dubultos koncerts notiks piektdien, 3. jūlijā plkst 19:00 Dubultu baznīcā, (adr.Baznīcas iela 13). Ieeja par ziedojumiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV