Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Līgo nakts krāšņākie svētki šogad notiks Siguldā

Ilze Vasermane, 16.06.2009. 13:36

23.jūnija vakarā Siguldas Svētku laukumā no plkst. 20:00 notiks gadskārtējā Līgo nakts sadziedāšanās „Jāņi dzied”.
Līgo nakts krāšņākie svētki šogad notiks Siguldā

Līgo nakts svinētāji Siguldas Svētku laukumā tiks gaidīti jau no plkst. 19:00, lai kopā ar Siguldas pašdarbības deju, orķestru, folkloristu un koru kolektīviem uzsāktu svētku ielīgošanu. Notiks dažādas spēles un atrakcijas visai ģimenei, kurās varēs iegūt dāvanas, bet izveicību varēs pārbaudīt, šaušanā ar loku, cirvju mešanā mērķī un lēkšanā pār mucām. Darbosies arī īpašais svētku fotosalons un laimes aka, kā arī būs daudz citu pārsteigumu.

Dažādu paaudžu populārie Jāņi un viņu „sapņu Līgas” šobrīd ar lielu aizrautību gatavojas pasākumam, kura laikā tradicionālais Jāņu uzvaras kauss tiks pasniegts tiem izpildītājiem, par kuru dziesmu radioklausītāji būs visvairāk balsojuši mājas lapā www.lr2.lv.

Katrai dziesmai tiek gatavoti īpaši šova numuri, lai Latvijas Jāņi dzirksteļotu dzīvespriekā un Jāņu nakts romantikā kopā ar savām „sapņu Līgām”. Pavisam kopā ar uz skatuves šogad uzstāsies vairāk kā 50 sabiedrībā populārie Jāņi un Līgas, savukārt nakts ballē līdz rīta gaismai svinētājus priecēs Jānis Stībelis ar grupu, DJ Aivis un grupa „Apvedceļš”.

„Trīs gadus Latvijas populārākie Jāņi ir centušies pievērst dāmu uzmanību, un beidzot tas ir izdevies”, laimīgi smaida dramaturgs Jānis Jurkāns, kura sapņu Līga uz skatuves būs tautā iemīļotā aktrise Olga Dreģe. „Domāju, ka šogad Jāņu nakts paparžu dzirksteles uz skatuves būs tieši mūsu priekšnesuma laikā, jo ar Olgu ne tikai dziedāsim, bet arī dejosim Jāņu nakts kaislīgāko deju – tango.”

Visiem Jāņiem un Līgām ieeja pasākumā būs bez maksas (uzrādot personu apliecinošu dokumentu). Savukārt, ikviena nopirktā biļete piedalīsies loterijā. Līgo naktī Siguldā kļūs skaidrs, kurš Jāņu bērns būs laimējis ceļojumu divām personām uz eksotisko Bali salu Indonēzijā.

Ar AS „Pasažieru vilciens” gādību tiks nodrošināti papildus vagoni vilciena reisam Rīga – Sigulda plkst.19:00, savukārt speciāls vilciens no Siguldas uz Rīgu aties pēc koncerta plkst. 00:40.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV