Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

„Garāžas Dueļu” muzikāli sportiskais fināls

Aiga Leitholde, 23.06.2009. 12:11 | komentāri (4)

Piektdien, 19.jūnijā, bārā „Rock n Riga” konkursā „Garāžas Dueļi” sīvā sacensībā grupa „Rebel Yell” uzvarēja grupu „Wild”.
„Garāžas Dueļu” muzikāli sportiskais fināls

Galerijas:

Sākot ar 14.februāri, katru piektdienu bārā sacentās dažādas pieredzējušas un starp klausītājiem iemīļotas jaunās rokgrupas. Ja cīņa būtu vērtēta pēc grupu muzikālās profesionalitātes un dziesmu interpretācijas spējām, daudzu dueļu iznākums būtu bijis pavisam savādāks, taču „Garāžu Dueļos” uzvaru lemj skaļākie fani. Ļoti iespējams, nopietniem kritiķiem šis pasākums arī nebūtu saprotams, jo šeit vissvarīgākā bija kopā būšana un ballītes sajūta, kuru neietekmē vērtējoši apdomīgais prāts. Interakcijas iespēja katru piektdienu tā piepildīja bāru, ka fani veidoja vairākus stāvus, izmantojot bāra leti, palodzi, galdus, krēslus. Meitenes skaistās kleitās, džeki ar pliku torsu, kas spēlē gaisa ģitāru - patiesībā tieši šajā „otrajā stāvā” bija gandrīz vienīgā iespēja dejot, jo uz grīdas katram apmeklētājam sanāca, šķiet, 30 x 30 centimetri. Bet klātesošo ovāciju decibelu stiprums regulāri lika izkustēties bāra jumtam. „Garāžu Dueļi” ir ne vien veicinājuši grupu izdomu un darba tempu, operatīvi gatavojot dziesmu kaverversijas, bet, pirmkārt, saliedējuši grupas un viņu fanus, kas tagad bez liekām pārdomām atbalstīs savas grupas arī citos pasākumos.  

Stilisiski „Garāžu Dueļu” fināls ir vienlīdzīgs – abas grupas spēlē 80 gadu rokmūzikas iedvesmotu hārdroku, un bieži mēdz dalīt vienu skatuvi, taču ne fanus. Tie ir sadalījušies divos flangos, jo, esot starp savējiem, ir gan drošāk, kā arī rodas vienas balss sajūta. Izpildāmās dziesmas šovakar ir no klasikas zelta repertuāra. Ja pirmajos divos raundos, grupu kaverversijas ir tuvu oriģinālām, tad, manuprāt, visgrūtākās ir pataupītas 3.raundam, kad „Rebel Yell” klasiskā manierē izpilda „Starway to Heaven’, bet „Wild” – „Bohemian Rapsody”, kas skan viņiem raksturīgajā mežonīgajā skanējumā . Ceturtajā raundā grupas spēlēja pašu izvēlētu kaverversiju, kurā „Rebel Yell” izpildītais „Sweet Child O Mine” liek izberzēt acis, lai pārliecinātos, vai tiešām mūsu priekšā nestāv paši „Guns N Roses”. Bet piektajā izšķirošajā uznācienā grupas spēlē dziesmu no sava repertuāra. Fināla cīņa ir ļoti grūta, un ar mazu pārsvaru to uzvar „Rebel Yell”, kā balvu iegūstot nedaudz vairāk par 1000 latiem, ko ir saziedojuši viņu klausītāji, dzerot piektdienas īpašo dzērienu. Ierasti sacensībām, gan visskumjākās, gan vispriecīgākās acis ir faniem, kas šajā vakarā ir izklieguši ne tikai balsis, bet arī savas sirdis. Nākamās sacensības nav aiz kalniem – jūlijā uz „Rock n Riga” skatuves spēkiem mērosies solo ģitāristi. Bet nākamajai „Garāžu Dueļu” sezonai novēlu skaļuma decibela mērītāju, jo fanu jūtas ir smalka padarīšana, ko teiciens „ņem to visu vieglāk” neietekmē. 

Foto: Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV