Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Notiks Eduarda Pāvula piemiņas dievkalpojums un koncerts

Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 26.06.2009. 10:55

Aizdegsim sveci un pieminēsim veco jūrmalnieku un tautas mīļoto aktieri Eduardu Pāvulu viņa 80.dzimšanas dienā 7.jūlijā.

E. Pāvula piemiņas dievkalpojums un koncerts notiks Salas pagasta baznīcā 5.jūlijā plkst.13:00. Pēc dievkalpojuma atceres brīdis Salas pagasta kapos viņa atdusas vietā," aicina mākslinieka dzīvesbiedre, radi un draugi.

E. Pāvuls dzīvoja Valteros, bija Jūrmalas patriots, kas līdz sirds dziļumiem pārdzīvoja savai tautai nodarītās pārestības un netaisnības vienalga, vai to vaininieki bija ārēji spēki vai paša tautieši. Žēl, ka jūrmalnieku augstākā oficiālā atzinība – tituls Jūrmalas Gada cilvēks – mūsu Eidim tika vien tad, kad pats viņš jau atdusējās Salas pagasta kapos. Ar vai bez skanīgiem tituliem – E.Pāvula talants, vienkāršība un neatvairāmais šarms, viņa viengabalainā personība joprojām ir kā tāda uguntiņa tumsā, kas gan silda, gan rāda gaismu, gan atgādina, ka dzīvē ir arī labais un gaišais un ka tas vienmēr aizved augstāk un tālāk un pieved tuvu klāt sirdij un dvēselei.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV