Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Grupa „The Picture” klausītājiem dāvina dziesmu „Apmāns”

Ilze Malaševska, 01.07.2009. 00:30

Šodien, 1. jūlijā, grupa „The Picture” saviem klausītājiem dāvina dziesmu „Apmāns”. Dziesma tapusi, sadarbojoties ar tādiem mūziķiem kā Kasparu Ansonu („Detlef”) un Rinaldu Ziemeli („Vostoc”). Tā ir pēdējā grupas „The Picture” dziesma, kas ierakstīta, grupai esot vecajā sastāvā.
Grupa „The Picture” klausītājiem dāvina dziesmu „Apmāns”

Dziesmas „Apmāns” idejiskais tapšanas laiks ir 2009. gada marts, kad tapa dziesmas pirmie akordi. Pēc ilgiem studijas meklējumiem Mārtiņš Miļevskis (Astro’n’out) ieteica sadarboties ar grupas „Detlef” ģitāristu Kasparu Ansonu, kurš palīdzēja ne tikai ar dziesmas ierakstu, bet arī ar aranžējumu. Tomēr grupa joprojām meklēja dziesmai vislabāko skanējumu, tāpēc radās ideja par sadarbību ar grupas „Vostoc” mūziķi Rinaldu Ziemeli, kas dziesmas tapšanas posmu noslēdza.

Grupas „The Picture” vokālists Kaspars Eglītis atklāj, ka iedvesma dziesmas „Apmāns” skanējumam tika rasta pasauli pāršalcošajā grupas „Kings Of Leon” albumā, nesen izdotajā grupas „Interpol” albumā, dziesmas skanējumu apvienojot arī ar „Jack Jonson” harmonijām. „Mēs nedrīkstam noliegt, ka no kāda iedvesmojamies, bet tomēr gala rezultāts ir unikāls grupas „The Picture” produkts”. K. Eglītis arī uzsver, ka „šī ir pirmā reize, kad pie dziesmas ir strādāts tik ilgi, tomēr jāsaka, ka darba process mūs ir padarījis tikai stiprākus”.

Dziesmas „Apmāns” miksēšanas sākumā grupai pievienojās otrs ģitārists Jānis Altmanis, kurš šajā dziesmā ir ieviesis jaunas skanējuma nianses. Tomēr K. Eglītis atgādina, ka „„The Picture” paliek pie nemainīga lēmuma – dziesma „Apmāns” ir pēdējais darbs, ko radījusi mūziķu četrotne, tādēļ pārsteigumiem ir vērts sekot līdzi, jo jauns sastāvs ievieš jaunas idejas”.

Grupa „The Picture” dibināta ir 2006. gada februārī, kad četri labākie draugi nolēma, ka ir jārada mūzika, kas patiktu sev un citiem. Joprojām nav skaidra mūzikas stila raksturojuma, bet bieži vien tas tiek saukts par latviešu roku, brit – popu vai pop – roku. Šobrīd grupas plānos ir iepazīstināt plašāku klausītāju loku ar jauno koncertu programmu un turpināt darbu ierakstu studijā.

Vairāk informācijas par grupu meklēt www.myspace.com/picturerock

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV