Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Notiks labdarības koncerts "Mūziķi "Zvannieku" bērniem"

Inese Riežniece, 01.07.2009. 00:41

Jau sesto gadu mūziķi organizē labdarības koncertu "Mūziķi "Zvannieku" bērniem", kas šoreiz notiks 2009.gada 8.jūlijā plkst.18.00 Rīgā Anglikāņu baznīcā Anglikāņu ielā 2a. Labdarības koncertā ziedotie līdzekļi tiks veltīti "Zvannieku" www.zvannieki.lv bērnu veselības uzlabošanai un rehabilitācijai.
Notiks labdarības koncerts "Mūziķi "Zvannieku" bērniem"

Koncertā piedalīsies mūziķi Evita Raituma (soprāns), Elīna Volkmane (soprāns), Jānis Kurševs (tenors), Krišjānis Norvelis (bass), Andris Ābelīte (tenors, trompete), Kristīne Adamaite (ērģeles), Artis Gāga (saksofons), Ilze Urbāne (flauta), Rihards Zaļupe (marimba), Oskars Petrauskis (saksofons), Raimonds Petrauskis (klavieres), Ivars Hermanis (ģitāra), Ēriks Ešenvalds (klavieres), Danuta Ločmele (čells), senās mūzikas ansamblis "Shakespeare's Consort" un citi, kā arī "Zvannieku" muzikālā ģimene. Programmā skanēs klasiskā mūzika no baroka līdz mūsdienām.

Alternatīvās ģimenes mājās "Zvannieki" mācītāja Jura Cālīša un viņa dzīvesbiedres Sandras Dzenītes—Cālītes, kā arī daudzu brīvprātīgo aprūpēti aug vairāk nekā 40 bērni no dažādām sociālā riska un nelabvēlīgām ģimenēm. Daudziem bērniem "Zvannieki" ir pirmā iespēja piedzīvot īstu ģimeni — "Zvanniekos" viņi tiek samīļoti, aprūpēti, skoloti un ārstēti. Lielajā ģimenē kopā būšana vienmēr saistās ar prieku un muzicēšanu, tādēļ ikgadējais labdarības koncerts bērniem ir lieli svētki un pārdzīvojums.

Koncerts ik gadu priecē gan ar  mūziķu augsti profesionālo un kvalitatīvo sniegumu, gan ar sirsnību, ko rada paši "Zvannieku" bērni, kas koncerta izskaņā ar savām dziesmām pateicas gan mūziķiem, gan "Zvannieku" draugiem un atbalstītājiem. Labdarības koncertu jau sesto gadu organizē Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vijolniece Vizma Vilsone, kas ik gadus aicina savus kolēģus šai akcijai. Mūziķu atsaucība vienmēr ir bijusi liela un daudzi mūziķi ar prieku muzicē "Zvannieku" bērniem jau vairākus gadus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV