Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Klubā "Rock’n’Riga"notiks žurnāla "Ātrāk un Skaļāk" gada jubilejas svinības

Linda Kriškāne un Kristīne Čeirāne, 15.07.2009. 09:26

17.jūlijā plkst. 20:00, klubā "Rock’n’Riga" notiks žurnāla "Ātrāk un Skaļāk" viena gada jubilejas svinības. Pirmais numurs nāca klajā 2008.gada vasarā, tieši pirms vairākiem skaļiem un ievērības cienīgiem notikumiem - "Metalshow 2008", grupas "Metallica" koncerta, "Kurzemes Bike Meet" un "Vēja Brāļu Ordeņa" motokluba pasākuma Kalnarūjās.

Pagaidām žurnāls iznāk reizi divos mēnešos, tā izdevējs ir SIA "Motorock". "Ātrak un Skaļāk" pamata tēmas ir rokmūzika, motocikli un tetovēšana. Saviem lasītājiem tas piedāvā vispusīgus materiālus: reportāžas, intervijas, pasākumu kalendāru.

Ideja par žurnāla veidošanu radās 2007.gadā, kad Gita Belugina (šobrīd "Ātrāk un Skaļāk" galvenā redaktore) ievēroja, ka Latvijā tikpat kā nav savas minētajām tēmām veltītas preses. Tā kā Latvijas ir maza valsts, tika pieņemts lēmums apvienot visas tēmas vienā žurnālā. "Ātrāk un Skaļāk" raksta par visdažādākajiem rokmūzikas un metāla novirzieniem, iepazīstina ar moto kultūru (no Motoklubu Asociācijas klubiem līdz motokrosam), piedāvā rakstus par aerogrāfiju, tūningu, grafiti, tetovēšanu un pīrsingu. "Ātrāk un Skaļāk" veidotāji vēlas izgaisināt stereotipus un parādīt, ka tetovējumi un grafiti nav huligānisma izpausme, motocikla apgleznošana un tūningošana nav lieka naudas tērēšana, roks un metāls nav bezjēdzīgs skaņu savirknējums un pīrsings nav līdzeklis līdzcilvēku biedēšanai. Žurnāls sniedz ieskatu neformālajā kultūrā, galīgo lēmumu atstājot katra lasītāja paša ziņā.

Žurnāls ir pieejams rokkoncertos un festivālos, motosalidojumos un citos pasākumos, kā arī dažos Rīgas veikalos, bāros, kafejnīcās un motosalonos. Pateicoties noslēgtajam līgumam ar SIA "Preses Serviss", ikdienā to var iegādāties lielākajās "Narvesen" un "Plus Punkts" tirdzniecības vietās, kā arī lielveikalos visā Latvijā. Kopš 2008.gada novembra žurnālu iespējams arī abonēt pasta nodaļās visā Latvijā. Abonēšanas indekss – 2392.

"Ātrāk un Skaļāk" ir informatīvi atbalstījis dažādus koncertus, festivālus un organizējis pats savus pasākumus jauno mūziķu atbalstam.

Gada laikā, kas pagājis kopš pirmā numura klajā nākšanas, esam ieguvuši daudzus draugus un atbalstītājus. Tā kā viņu ir patiešām daudz un nevēlamies nevienu aizmirst, mēs izlaidīsim detalizētu uzskaitījumu. Daudz atbalstītāju mums ir arī portālā draugiem.lv, mūsu domubiedru grupā.

Svinību laikā uzstāsies savā lauciņā sevi jau pieteikušas grupas, kurām ir vēlme sevi reklamēt un iegūt lielāku popularitāti: "Deserving Case", "Rebel Yell", "Noziedznieki" un "Abstinence". Motociklistu paraugdemonstrējumi gan šoreiz izpaliks – svinību vietas specifikas dēļ.

Pasākuma laikā paredzēti arī konkursi ar balvām, to vadīs Dailes teātra aktrise Ilona Balode.

Aicināti visi interesenti, līdzi ņemot labu garstāvokli. Ieeja brīva.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV