Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Ar vienīgo koncertu klubā “DEPO” Latvijā atgriežas “Waterdog”

DEPO, 23.07.2009. 09:19

Sestdien, 25. jūlijā pēc trīs gadu pārtraukuma klubā “DEPO” atkal spēlēs zviedru rokgrupa “Waterdog”.
Ar vienīgo koncertu klubā “DEPO” Latvijā atgriežas “Waterdog”

1997. gadā dibinātā grupa savulaik bija viena no pirmajām ārzemju grupām, kas uzstājās “DEPO”. Pirmo reizi tā šeit viesojās 2002. gadā. Nākamajos četros gados grupa pievērsa ļoti lielu uzmanību Latvijas mūzikas tirgum, īsti nezinot, ka tāds šeit nepastāv. Grupa ar koncertiem divas reizes apceļoja Latviju, uzstājās vairākos festivālos, tika pat grupu “Whitesnake” un “Paradise Lost” iesildītāju lomā, tās dziesmas iekļuva vairāku Latvijas radiostaciju topos, aizkļūstot pat līdz augstākajām pozīcijām.
    
Grupa ir labi pazīstam ne tikai savā dzimtenē, bet arī Vācijā un citās valstīs. Tai nav problēmu uzspēlēt koncertu mazā klubā dažiem klausītājiem, ne arī milzīgai auditorijai, piemēram, 150 tūkstošiem kā koncertā pie Brandenburgas vārtiem.
    
Grupas mūziku varētu apzīmēt kā moderno roku ar glam iezīmēm. Salīdzināšanai varētu piesaukt tādas grupas kā “U2”, “Manic Street Preachers”, “Foo Fighters” un “Placebo”.

Grupa nemitīgi pieslīpē un uzlabo savu skanējumu. Gada sākumā nāca klajā grupas jaunākais albums “The Vanity Of Being Tender”. Tās ir dziesmas par sievietēm, asarām, garlaicību un laika pavadīšanu, skaņa ir spēka pilna, dziesmas ir izsmalcinātas un tajā pašā laikā arī viegli uztveramas. Grupa ir labi pazīstama arī ar dziesmu kaverversijām. Vācijā gana populāra bija “Waterdog” versija “Depeche Mode” dziesmai “Question Of Time”, jaunajā albumā iekļauta šīs pašas grupas dziesmas “I feel you” apdare, pagājušajā gadā grupa ar savu dziesmas “All Stood Still” redzējumu uzvarēja “Ultravox” dziesmu konkursā, kur vērtētāji bija paši “Ultravox” dalībnieki, bet nesen tika ierakstīta versija 70-to gadu pank grupas “The Vibrators” dziesmai  “Disco in Moscow”.

Koncertā spēlēs arī vietējās muzikālās apvienības “The Black Tea”, “Toms Londons” un “ Acid Rain”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV