Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Valmierā notiks pūšaminstrumentu kvinteta „Quintus Anima” koncerts

Līga Tarbuna, 12.08.2009. 16:33

22.augustā plkst.17.00 Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcā sāksies pūšaminstrumentu kvinteta „Quintus Anima” koncerts.

„Quintus Anima” šogad svin pastāvēšanas piekto gadadienu. Kameransamblī spēlē latviešu jaunākās mūziķu paaudzes jaunmeistari: klarnetists Mārtiņš Circenis, flautiste Anete Toča, obojists Egils Upatnieks, fagotiste Linda Eizenberga un mežradznieks Atvars Lakstīgala.

Kameransamblis piedalījies Starptautiskajā Ziemas mūzikas festivālā Valmierā, JVLMA konkursā „Labākais studentu kameransamblis 2005”, Rudens Kamermūzikas dienās, kā arī citos festivālos un konkursos. Savukārt 2008.gada vasarā Mazsalacā norisinājās Starptautiskās Jauno komponistu meistarklases, kur jaunie komponisti no visas pasaules sacerēja skaņdarbus tieši kvintetam „Quintus Anima”.

Atsauksmēs „Quintus Anima” tiek dēvēts par profesionālu, labskanīgu, aizrautīgu un jauneklīgu ansambli ar harmonisku ansambļa saskaņu, un tā iespējama tikai tādēļ, ka katrs no ansambļa dalībniekiem ir reizē gan izcils solists, gan iejūtīgs ansambļa meistars.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV