Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Notiks Valmieras dārza koncertu sezonas noslēguma koncerts

Kristaps Pētersons, 17.08.2009. 12:20

18. sezonu Valmieras mūzikas skolas dārzā norisinās Dārza koncerti. Ceturtdien, 20. augustā plkst. 18 00 notiks šīs vasaras sezonas noslēguma koncerts. Koncertā skanēs mūzika, kas piedienas vasaras laikam. Ieeja koncertā kā vienmēr bez maksas.

Uzskata, ka mūzikas pirmsākumi meklējami cilvēka spējā ieklausīties dabas skaņas un tad imitēt tās. Laika gaitā cilvēka radītā mūzika ir attīstījusies līdz neiedomājami sarežģītam un valdzinošam organismam. Un ir interesanti dzirdēt kā šī mūzika, kas ir tik tāla no saviem pirmsākumiem, skan kopā ar dabas skaņām. Tas tai piestāv.

Dārza koncerti Valmierā ir interesanti ar to, ka koncertprogramma kļūst zināma tikai pāris stundas pirms koncerta sākuma. Mākslinieki savu dalību koncertā var pieteikt pat pasākuma dienā – ne vēlāk kā divas stundas pirms koncerta. Šis gads ir pēdējais, kad koncerti notiek ierastajā vietā Beātes ielā 12, jo no 1. novembra mūzikas skolai taupības nolūkos šīs telpas būs jāatstāj. Skaidrs gan ir tas, ka nezāle neiznīkst – tradīcija tiks turpināta.

Dārza koncertos ir uzstājušies Latvijas labākie mūziķi. Piemēram, pianistes Jautrīte Putniņa un Liene Circene, čellists Ēriks Kiršfelds, komponisti Pēteris Plakidis, Andris Dzenītis, soprāns Inga Šļubovska, flautiste Ilona Meija, arī aktieri Rita Meirāne un Roberts Zēbergs un daudzi citi.

Īpaši aicināti visi līdzšinējo koncertu dalībnieki.

Par organizatoriem

Nav daudz mūzikas skolu Latvijā, kuras var lepoties ar diviem pašu organizētiem festivāliem. Valmierieši, līdztekus skolas audzēkņu koncertiem visa mācību gada garumā, organizē gan Valmieras Ziemas mūzikas festivālu (nākamgad 19. festivāls), gan Dārza koncertus, gan arī Starptautisko pianistu konkursu (nākamgad 15. konkurss). Paralēli tam Valmieras mūzikas skola nodrošina arī koncertus Jāzepa Vītola kamermūzikas zālē, kurā visas sezonas garumā uzstājas Latvijas (un ne tikai) profesionālie mūziķi. Tas droši vien ir bijis (un būs) iespējams tādēļ, ka 89 gadu laikā kopš pastāv šī skola , ir paguvusi nostiprināties izpratne par patiesām dzīves vērtībām.


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV