Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

"Rock’n’Riga" sāksies Garāžas dueļu otrās sezona

Gustavs Terzens, 18.08.2009. 12:50

"Rock’n’Riga" šopiektdien, 21.augustā, ar atklāšanas ballīti sāksies Garāžas dueļu 2.sezona.
"Rock’n’Riga" sāksies Garāžas dueļu otrās sezona

Pēc balsojuma R’n’R mājas lapā ( www.rocknriga.lv ) 2.sezonai ir kvalificējušās sekojošas grupas: Mango, Freelancers, Karma, Radioalice, 4 stroke engine, Monkeyrocks, New Buzz, Deep Silence, Deserving Case, The Factor, Animal Stampede, Acid Rain, Second File, Rock The Nation, Magura, Zoltan.

21.augusta vakarā notiks regulārā čempionāta pretinieku izloze. Tas nozīmē, ka klatienē būs visu grupu pārstāvji. Pēc izlozes savu sniegumu klātesošajiem veltīs pagājušās sezonas uzvarētāji Rebel Yell. Sākums - 21:00.

Kopā balsojumam pieteikušās bija 26 grupas, no kurām tikai 16 nosauktās turpinās cīņu par galveno balvu - R’n’R veikto uzkrājumu sezonas laikā (pirmās sezonas galvenā balva bija 1136 LVL). Par grupām kopumā tika nodotas 8842 balsis, kas ir vērā ņemams apjoms, zinot, ka no vienas IP adreses drīkstēja balsot tikai vienu reizi. Balsojuma līderi bija grupa Mango ar 765 balsīm. Cerēsim, ka tikpat ražīga fanu aktivitāte būs arī dueļu laikā.

Sestdien, 22.augustā uzstāsies leģendārā un savu mūzikas stilu kopš neseniem laikiem pamainījusī grupa "Apēdājs" . Koncerta sākums - 23:00.

R’n’R atgādina - ieeja uz visiem pasākumiem ir par brīvu.


ROCK’N’RIGA Garāžas dueļu 2.sezonas nolikums.

R’N’R Garāžas duelis ir savstarpēja sacensība starp divām rokmūziku spēlejošām un cienošām grupām, kuras spēj uz savu veikumu raudzīties paškritiski un priekšplānā izvirza mūzikas kvalitatīvo ideju.

Duelis notiek minimums 2 raundos, bet maksimums 3, ja iepriekšējos divos ir noskaidrots neizšķirts..

Duelī katra no grupām sagatavo 3 koverversijas, kuras izvēlas R’N’R saimnieku kolēģija, neaizraujoties ar pārlieku marginālām vai izteikti specifiskas gaumes dziesmām. AC/DC, Deep Purple, Def Leppard, Skid Row, Metallica.....utt. Grupas šīs dziesmas sagatavo pēc saviem ieskatiem. Dziesmu "nospiešana" viens pret vienu nav obligāta, radoša pieeja allaž tiek turēta cieņā. Grupām dziesmu saraksts tiek iesniegts vienlaicīgi, lai sagatavošanas laiks būtu vienāds.

Grupu sniegumu vērtē klātesošā publika, ar ovācijām izrādot piekrišanu vienam vai otram kolektīvam. Uzvaras gadījumā grupa izcīna tiesības tajā vakarā spēlēt savu koncertprogrammu uz R’N’R skatuves un turpināt talāko cīņu ceturtdaļfinālā.

Garāžas dueļu sezona sākas ar regulāro čempionātu, kurā piedalās 16 kolektīvi. Pēc tam 8 turpina cīņu ceturtdaļfinalā, pēc tam 4 pusfinālā un galu galā 2 superfinālā. Uzvarētājs balvā saņem naudas summu, ko R’N’R ir uzkrājuši līdz superfināla dienai (to ieskaitot), rēķinot konkrētu apgrozījuma daļu no piektdienās iztirgotā speciālā dzēriena daudzuma. Pirmās sezonas naudas balvas summa bija 1136 Ls.

Garāžas dueļa superfināla uzvarētājs iegūst ekskluzīvas tiesības uzstāties ROCK’N’RIGA pāsākumos, kā piemēram motosavienības "DURKA Racing" vasaras sacensību posmos uz mobīlās skatuves, un citos līdzīgos pasākumos.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV