Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Aleksandrs Antoņenko un Sonora Vaice noslēdz Dzintaru koncertzāles sezonu

Rinta Bružēvica, 21.08.2009. 15:28

6. septembrī „Latvijas Koncerti” aicina uz Dzintaru koncertzāles sezonas noslēguma koncertu. Klausītājus priecēs pasaules opertenoru Olimpā nonākušais tenors Aleksandrs Antoņenko un izcilais Latvijas soprāns Sonora Vaice, kuri kopā ar Latvijas Nacionālo operas kori un Liepājas simfonisko orķestri atskaņos populāras operu ārijas un duetus. Diriģents Imants Resnis. Koncerta sākums pl. 17.00.
Aleksandrs Antoņenko un Sonora Vaice noslēdz Dzintaru koncertzāles sezonu

Koncerta pirmajā daļā skanēs krievu komponistu skaņdarbi – Mihaila Ģļinkas uvertīra no operas „Ruslans un Ludmila” un poļu polonēze no operas „Ivans Susaņins”, Pētera Čaikovska Hermaņa ariozo no operas „Pīķa dāma” un Ļenska ārija «куда, куда вы...» no operas „Jevgēņijs Oņegins”, kā arī Aleksandra Borodina Polovciešu dejas no operas „Kņazs Igors”.

Koncerta otrajā daļā  - Pjetro Maskanji „Mamma, quel vino e generoso” un dzīru dziesma no operas „Zemnieka gods”, Džuzepes Verdi dzīru dziesma no operas „Traviata”, vairākas Džakomo Pučini kompozīcijas - Mimī ārija no operas „Bohēma”, duets no operas „Manona Lesko” un citi skaņdarbi.

Aleksandrs Antoņenko ir strauji austoša zvaigzne pasaules opermūzikas arēnā. Pēc Latvijas Nacionālajā operā pavadītiem gadiem, dziedot donu Otāvio, Ļenski, Rūdolfu, Alfrēdo un citas lomas, 2004. gadā sākās Antoņenko starptautiskā karjera. Viņš citstarp dziedājis Otello Zalcburgas festivālā ar Rikardo Muti, Kavaradosi Parīzes Bastīlijas operā, Berlīnē un Grācā, Hosē Drēzdenes Semperoper, de Grijē Oslo un Stokholmā (ar Inesi Galanti). Šopavasar Ņujorkas Metropoles opernamā Antoņenko debitēja kā Princis Dvoržāka operā “Nāra” kopā ar Renē Flemingu, kā arī uzstājās šī nama 125. jubilejas koncertā. Neaizmirstama ir dziedātāja uzstāšanās Verdi Rekviēmā. Antoņenko saņēmis Lielo mūzikas balvu 2003.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV