Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Pirmo reizi Rīgā uzstāsies virtuozais ģitārists Frensiss Goija

Juta Sergejeva, 31.08.2009. 12:30 | komentāri (2)

11. oktobrī Kongresu namā pirmo reizi Rīgā ar vienīgo koncertu uzstāsies pasaules slavens ģitārists Frensiss Goija (Francis Goya).
Pirmo reizi Rīgā uzstāsies virtuozais ģitārists Frensiss Goija

Frensiss Goija, kura īstais vārds ir Frensiss Veiers, piedzima Beļģijā mūziķu ģimenē,  un jau no 16 gadu vecima sāka spēlēt ģitāru dažādās rok-grupās. Profesionālu mūziķa karjeru Frensiss uzsāka 1970.gadā, kad viņš kopā ar brāli izveidoja soul-grupu „The Jivaros“ un sāka sadarbību ar pasaulē jau slaveniem mūziķiem – Demisu Russosu, Bari Uaitu un Viki Leandrosu.

1975. gadā Frensiss Veiers palika par solo-mūziķi Frensisu Goija, kura karjera uzreiz strauji uzlidoja jau pēc pirmā diska „Nostaļģija“ iznākšanas. „Nostaļģija“ sasniedza zelta un platīna statusu Eiropā, Āzijā un Dienvidamerikā. Astoņdesmitajos gados Goija eksperimentēja, spēlējot ar dažādiem orķestriem. Tad arī izveidojās viņa neatkārtojamais melodiskais un emocionālais stils. Savas karjeras laikā Goija izlaidis 50 albumus, kuri tikuši izpārdoti vairāk nekā 20 miljonos eksemplāru visā pasaulē.

Rīgā Goija prezentēs savu jauno programmu “Pasaka mūzikā”. Koncertu pavadīs kamerorķestris.
      
Biļesu cena – no 15 līdz 30 Ls.

Koncerta sākums plkst. 19:00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV