Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

“Baltais flīģelis” sāk jauno koncertsezonu

Inese Zagorska, 31.08.2009. 14:20

Trešdien, 16.septembrī, plkst 19.00 ar ,,Kremerata Baltica” festivāla zvaigznes, gruzīnu pianistes Katias Buniatišvili solokoncertu koncertzāle ,,Baltais flīģelis” atklās devīto koncertsezonu.
“Baltais flīģelis” sāk jauno koncertsezonu

Pianistes uzstāšanās šā gada festivālā bija patiess atklājums gan  klausītājiem, gan festivāla rīkotājiem.   Festivāla gaitā tā programma tika papildināta, dodot iespēju arī klausītājiem Rīgā, festivāla noslēguma koncertā, dzirdēt viņas izcilo un aizrautīgo sniegumu.To augstu novērtējuši arī mūzikas kritiķi:

,,Fenomenāli apdāvinātās pianistes Katias Buniatišvili uzstāšanās kļuva par sensāciju. Viņas spēcīgās spēles liesmainais impulss, kas ir pretrunā ar meitenes ārēji trauslo veidolu, uzrunā neatvairāmi.” (O.Pētersone, Diena,2009.07.)

,,Īpašais atklājums - 22 gadus vecā gruzīnu pianiste Katia Buniatišvili — neparasts talants, skatuves harisma, virtuozitāte. Mēs pieredzējām jaunas zvaigznes dzimšanu.”(I.Lūsiņa, Diena,2009.07)

Pianistes pirmais koncerts kopā ar kamerorķestri Tbilisi notika, kad viņai bija tikai seši gadi. No desmit gadu vecuma viņa sniedz koncertus Eiropā, Austrumeiropas valstīs un Amerikā .Pianiste tiek aicināta uzstāties prestižākajos mūzikas festivālos kā “Menuhin Festival Gstaad” 2008,  “Verbier Festival” Šveicē 2003 un 2004, “Progetto Martha Argerich 2008  Lugano”, “Gidon Kremer’s Internationales Kammermusikfest Lockenhaus” Austrijā.

Pianiste spēlējusi pasaules slavenākajās koncertzālēs -Wiener Konzerthaus Musikverein Vīnē , Sankt-Pēterburgas Filharmonijas Lielajā zālē,  Maskavas Valsts konservatorijas zālē,  Mann Auditorium Tel Avivā, Tbilisi Operā,  Concertgebouw  Amsterdamā,  Rudolfinum  Prāgā. Muzicējusi kopā ar Sankt–Pēterburgas Filharmonijas, Izraēlas Filharmonijas orķestri,  A.Rubinšteina un Tbilisi simfoniskajiem orķestriem.

Viņa ir vairāku starptautisko pianistu konkursu laureāte un 2008.gadā kļūstot par  A.Rubinšteina konkursa laureāti, debitēja prestižajā Karnegi zālē Ņujorkā. Tagad klausītājiem būs iespēja pianistes spēli apbrīnot viņas solo koncertā Siguldā . Tas šobrīd būs pianistes vienīgais koncerts Latvijā. Programmā skanēs izcilāko klaviermūzikas komponistu F.Šopēna, F.Lista un S.Prokofjeva darbi.

Biļetes ir nopērkamas koncertzāles “Baltais flīģelis” kasē: Darba dienās 11.00 – 19.00, kases tālrunis 67974787, e-pasts baltais.fligelis@gmail.com,  www.sigulda.lv, ,,Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV