Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Starptautisks, eklektisks mūzikas kokteilis “DEPO”

DEPO, 01.09.2009. 10:49

Sestdien, 5. septembrī, klubā “DEPO” varēs klausīties muzikālos projektus no Latvijas, Igaunijas, Islandes un Lielbritānijas, kuri katrs rada mūziku savādākā stilā, bet kurus apvieno eksperimentējoša, jaunus izteiksmes veidus meklējoša pieeja mūzikai.
Starptautisks, eklektisks mūzikas kokteilis “DEPO”

Meditatīvām noskaņām varētu kalpot igauņa Kaido Kirikmae un Islandes projekta “Stereo Hypnosis” elektroniskā mūzika. Kaido kopš 1990. gada spēlējis dažādās roka/ indie grupās, bet no 2004. gada pievērsies elektroniskajam solo projektam. “Stereo Hypnosis” ir tēva un dēla 2006. gadā radīts elektronisks/ ambientās mūzikas projekts, kura kontā ir 2007. gadā izdots albums, bet jaunā iznākšana gaidāma tuvākajā laikā.

Zināms eksperiments ir Rīgas flautu kvarteta “4tune” piedalīšanās, jo tā būs pirmā reize, kad “DEPO” skanēs akadēmiskā mūzika. “4tune” ir četras profesionālas mūziķes, kuru repertuārā ir plašs spektrs akadēmiskās un jaunās mūzikas.

Masīvas, trokšņainas skaņu gleznas kā vienmēr var gaidīt no grupas “Tribes of the city”. Vienīgā Latvijas šūgeiza (shoegaze) grupa “Tribes of the city” “DEPO” uzstāsies pēc vairāk kā gada pauzes un, kā dzirdams, drīz jau tā atkal dodas garākā atvaļinājumā, un šis būs viens no pēdējiem tās koncertiem.
           
Nebijis notikums solās būt Lielbritānijas dueta “Jayetal” uzstāšanās, jo, šķiet, pie mums vēl nav dzirdēti elektroniskie eksperimenti, ko viņi spēlē. Duets mūziku rada, jaucot elektroniku ar „dzīvajām” bungām un ģitāru, tajā sintezēta elektroniskā mūzika, roks, deju mūzika. Izteiksmīgas skaņu pasāžas šeit mijas ar enerģijas pilnām tirādēm. Varētu to nosaukt par elektronisku postroku. Jāatzīmē, ka šāda mūzika pasaulē šobrīd piedzīvo lielu popularitātes vilni, varētu piesaukt “MGMT”, Dan Deacon, “Crystal Castles”.
 

JAYETAL (Lielbritānija – elektronika/ roks/ eksperimenti)
http://www.myspace.com/jayetal  
http://www.sotones.co.uk/db_artist.php?artist_id=13
STEREO HYPNOSIS (Islande – ambient/ down tempo/ live electronica)
http://www.myspace.com/stereohypnosis
http://www.facebook.com/pages/Stereo-Hypnosis/89687679035
VIDEO - http://www.youtube.com/watch?v=5276evH9Fso
KAIDO KIRIKMAE (Igaunija – elektronika)
http://www.kaidokirikmae.com/
TRIBES OF THE CITY (Rīga – shoegaze)
http://www.myspace.com/tribesofthecity
http://draugiem.lv/tribesofthecity
Flautu kvartets 4TUNE (Rīga)
http://draugiem.lv/2099 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV