Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Sinfonietta Rīga ceturtā koncertsezona ir klāt

Vita Stiģe, 10.09.2009. 17:31

Uzsākot ceturto koncertsezonu, orķestris Sinfonietta Rīga aicina visus savus uzticamos klausītājus, draugus un domubiedrus uz sezonas atklāšanas koncertu piektdien, 18. septembrī pl. 19:30 Lielajā ģildē. Koncerta solisti būs Latvijas mūzikas dzīves jauno cerību zvaigznājs – Berlīnes mūzikas augstskolu šīgada absolventi vijolniece Marta Jagmane, čelliste Guna Āboltiņa un fagotists Jānis Semjonovs, kā arī viņu padomdevējs obojists Normunds Šnē, apvienojoties spēles prieka pārpilnajā Jozefa Haidna Sinfonia concertante – asprātīgā solo instrumentu kvarteta un orķestra saspēlē.
Sinfonietta Rīga ceturtā koncertsezona ir klāt

Tā kā visā pasaulē turpinās Jozefa Haidna gads, programmā būs arī šī austriešu vecmeistara 99. simfonija – viena no meistara sirmos gados komponētajām t. s. Londonas simfonijām. Līdzās Haidnam – latvietis Šmīdbergs un soms Lindbergs. Vilnis Šmīdbergs piedāvās jaundarbu – būsim viņa Elēģijas pasaules pirmatskaņojuma liecinieki. Savukārt, no Magnusa Lindberga žilbinoši dzīvīgās un krāsainās daiļrades koncertā skanēs opuss Jubilees – 2000. gadā komponētā klaviercikla pārlikums orķestrim.

Atgādinām, ka vēl līdz 17. septembrim Lielās ģildes kasē turpinās Sinfonietta Rīga īpašā abonementu tirdzniecība. Abonementā ir iekļauti četri stilistiski dažādi un ekskluzīvi koncerti, kas notiks Lielajā ģildē un jaunajā Spīķeru koncertzālē. Abonements ir pārdošanā tikai vienu mēnesi un tā cena – tikai LVL 12,00. Tātad – katra koncerta biļete tikai par trīs latiem! Tādēļ visus interesentus lūdzam pasteigties, lai izmantotu šo izdevīgo piedāvājumu un savā īpašumā iegūtu muzikāliem pārsteigumiem pilnu Sinfonietta Rīga ekskluzīvāko koncertu abonementu!

Jāpiebilst, ka 2009. gada pavasarī orķestris Sinfonietta Rīga, kas dibināts 2006. gadā, saņēma savu otro nozīmīgo valsts apbalvojumu mūzikā – Lielo mūzikas balvu 2008 nominācijā par izcilu interpretāciju, kas izskanēja Jaunās Mūzikas festivāla Arēna atklāšanas koncertā kopā ar diriģentu un obojistu Heincu Holligeru.

Sīkāka informācija www.sinfoniettariga.lv un www.latvijaskoncerti.lv.

Foto: J. Deinats

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV